Ford Motor представи новата пърформънс версия на Mustang - Mach

...
Ford Motor представи новата пърформънс версия на Mustang - Mach
Коментари Харесай

Ford възкреси Mustang Mach 1 с нов модел за 2021 г.

Ford Motor показа новата пърформънс версия на Mustang - Mach 1, който още веднъж ще бъде над Mustang GT в тяхната продуктова линия, съобщи CNBC. Стартовата му цена ще е 50 хиляди $ в Съединени американски щати, което е с съвсем 14 хиляди $ от Mustang GT, показват и от Motortrend.

В новия си тип, Mach 1 ще идва с 5-литровия Coyote V8 мотор, който при 7 хиляди оборота ще обезпечава 480 к.с. и въртящ миг от 570 Nm. Така, макар че всмукателният му колектор, корпусът на масления филтър и кулерът му са идентични с тези при Shelby GT350, Mach 1 ще е една концепция под Bullitt като показване, като самият мотор сред двете не еднакъв с топ версията.
 Снимка 484211
Източник:

Докато Mach 1 е показан единствено с един " избор " на мотор, пърформънс моделът ще се предлага с две трансмисии. Едната от тях - шестстепенната ръчна TR-3160, е взета също от Shelby GT350, а другата е невероятният 10-степенен автоматик на Ford 10R80, която идва в топ версиите на някои модели F-150, Mustang, Expedition, Lincoln Navigator и други, през последните три години.

От компанията дават обещание, че при десетстепенната трансмисия са подобрили преобразователят на въртящия миг и са добавили кулер, който в допълнение усилва охлаждането на маслото със 75%.
 Ford ще създава първокласни и спортни версии на своя SUV Puma в Румъния
Ford ще създава първокласни и спортни версии на своя SUV Puma в Румъния

Американският авто производител уголемява новата гама Puma с спомагателни варианти

При окачванията, купувачите на Mustang Mach 1 ще имат избор сред два разновидността. Базисният модел, в който са вложени още спирачките от Mustang GT, електрически сервоусивател на кормилото, втвърдени амортисьори MagneRide. От Shelby пък са взети задният дифузер и кулерът за задния мост.

Моделът излиза общоприетоо на 19-инчови стоманени петребрени джанти, които припомнят за истинския Mach 1, които са с 1,27 см. по-широки от джантите на Bullitt. Те ще се оферират с гуми Michelin Pilot Sport 4, а за прекъсването на Mach 1 ще се грижат шестбутални апарати Brembo начело и еднобутални откъм гърба, създадени от PerfPack. Дисковете са вентилирани.
 Снимка 484210
Източник:

Подобреният пакет Handling пък ще предлага 20-инчови гуми като при Shelby GT350, както и раздувки на калниците за още по-широки разновидности. Той ще излиза и с някои усъвършенствания при аеродинамичността.

Вътре като екстра могат да бъдат поръчани кожени седалки Recaro, а общоприетоо на таблото е инсталиран 12,3-инчов екран със скоростомера и оборотомера. Интериорно ще се предлага необятна гама от тапицерии, също като екстри.

Първото потомство на именития Mustang Mach 1 беше основано през 1968 година, а задачата на " пони колата ", както в Съединени американски щати се назовават релативно наличните спортни купета, беше да обезпечи доста по-добро показване от Mustang GT. За задачата, най-мощната версия на колата беше оборудвана със 7-литровият V8 Cobra Jet FE мотор (340 к.с. и 597 Nm въртящ момент), а " най-малките " вероятни елементи бяха 5,8 литра V8.
 18 май: GM, Ford и Fiat Chrysler отварят някои основни фабрики в Съединени американски щати
18 май: GM, Ford и Fiat Chrysler отварят някои основни фабрики в Съединени американски щати

Гигантите изготвят протоколи за сигурност за служащите си

Първите Mach 1 стават толкоз известни, че от Ford стопират производството на GT. Името на модела идва от цифрата на Мах, като Мах 1 = 1234,8 км.ч., което е по-бързо от скоростта на звука, и е определено откакто самолетът Concorde за пръв път я надвишава в полет на 2 март 1969 година

След като второто потомство на Mustang Mach 1 се създава до 1978 година, четвъртото, както го назовават от Ford, е пуснато за малко през 2003 и 2004 година, само че по-късно моделът е прекратен.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР