Фонтанът в кръговото на Водната палата ще бъде монтиран до

...
Фонтанът в кръговото на Водната палата ще бъде монтиран до
Коментари Харесай

Отново на мястото си! Монтират фонтана на Водната палата

Фонтанът в кръговото на Водната палата ще бъде инсталиран до края на месец май. Това съобщи пред TrafficNews кметът на регион „ Централен ” Георги Стаменов. Съоръжението бе демонтирано в края на септември 2022 година, като премахването на декоративното съоръжение беше наложено поради реализацията на големия инфраструктурен проект - Пробива под Водната палата. 
Прочетете още
Демонтирането на фонтана бе първа стъпка от премахването на кръговото кръстовище, само че в края на миналата година след редица митинги пловдивчани, които бяха срещу осъществяването пробива, общинският съвет взе решение планът дефинитивно да бъде преустановен. На 19 декември единомислещо всички съветници гласоподаваха разновидността договорът с фирмата-изпълнител „ ИСА-2000 “ да бъде преустановен и този план да не се извършва. 

От Оперативна програма „ Градини и паркове ” обявиха пред кореспондент на TrafficNews, че демонтирането на оборудването е било осъществено от тях, като всички елементи са съхранени в базата им на ул. „ Даме Груев “ в Кючука. От предприятието прибавиха, че няма по какъв начин да правят монтирането на фонтана, само че ще възстановят всичката растителност, която беше отстранена поради плана.

Кметът на регион „ Централен ” Георги Стаменов разяснява пред медията ни, че откакто приключат ремонтните действия и възобновяване на сектора, който бе разрушен в региона, ще бъдат сложени помпите и арматурата, с цел да може фонтанът да стартира да действа, като това ще се случи през април или май месец.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР