Фоновете на Zoom, които ви карат да изглеждате повече или по-малко надеждни, според експерти

...
За да вдъхнете най-голямо доверие в тези, с които общувате
Коментари Харесай

За да вдъхнете най-голямо доверие в тези, с които общувате по време на видеосрещи, уверете се, че имате растения или книги, стратегически разположени зад вас. Това е според ново изследване, което разглежда как изборът на хората на Zoom фон може да им помага или да им пречи.

Изследователи от Durham University в Обединеното кралство се заеха да видят как начинът, по който взаимодействаме онлайн, влияе върху първите впечатления и преценките, които формираме. Техните открития бяха публикувани в сряда в списание Plos One.

Екипът използва 72 снимки на 36 възрастни от база данни със снимки – всяка от тях е изобразена както с щастливо, така и с неутрално изражение. След това те бяха насложени върху различни виртуални фонове и рамкирани с рамка за увеличение, „за да се симулира изживяването на видеоконферентен разговор“.

Шестте фона, избрани за изследването, са категоризирани като: дом (дневна), замъглен дом, библиотека, растения, празна стена и новост – в този случай морж пред айсберг.

работен видео разговор STOCK Adobe Stock

След това група от 167 участници на възраст между 19 и 68 години бяха помолени да попълнят онлайн въпросник за това колко надеждни и колко компетентни изглеждат хората на всяко изображение.

„Лицата, представени на фона на растенията и библиотеката, бяха последователно оценени като най-надеждни и най-компетентни, контрастирайки с домашния и новаторския фон, които получиха по-ниски оценки за надеждност и компетентност“, казаха авторите на изследването.

Пади Рос, ръководител на изследването и доцент по психология в университета Дърам, каза пред CNN в четвъртък, че е „изненадан от това колко стабилни“ са били отговорите.

„Тествахме над 160 души и открихме, че фонът на растения и библиотеки води до по-високи отговори на доверието и компетентността. И открихме, че всекидневната и новите фонове са най-лошите“, каза той.

„Новият бизнес костюм“

Анализирайки констатациите, той каза: „Мисля, че хората знаят, че така работят другите хора. Не всеки има домашен офис, но все пак има нещо, което все още изглежда малко несериозно [за дом или новост].

„Сякаш не си помислил как се представяш и затова изглежда по-малко компетентен от някой... който изглежда способен да поддържа растенията живи или някой с библиотека, който изглежда, сякаш се опитва да подобри себе си.“

Рос каза, че внимателно подбраният фон за видео разговори „изглежда е новият бизнес костюм“.

„Докато за интервю за работа трябваше да мислиш какво носиш и как ще изглеждаш“, каза той, добавяйки, че сега фокусът е върху околната среда на вашия фон.

Приложение за облачни срещи Zoom - склад Shutterstock

Друг важен фактор обаче беше поведението на човека във всеки кадър.

„Открихме, че като цяло усмивката ви кара да изглеждате по-надеждни и компетентни, независимо от произхода“, каза той.

Като цяло жените вдъхват повече доверие, установи проучването.

„Женските лица също бяха оценени като по-надеждни и по-компетентни, независимо от фона, който използват“, пишат изследователите.

Сега екипът планира да извърши по-нататъшни изследвания, използвайки действителни симулирани видео разговори, а не неподвижни изображения.

Рос добави: „Ние създаваме действително записани Zoom видеоклипове на хора в началото на интервю за работа и това, което планираме да направим, е да променим фона и да питаме хората не само за първите впечатления, но и за по-важни решения.

„Ако има значение за решенията на хората за наемане, тогава наистина бихме могли да помогнем на хората да си дадат най-добрия шанс да си намерят работа.“

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР