Фондовите индекси приключиха изминалата седмица с леко понижение, водени от

...
Фондовите индекси приключиха изминалата седмица с леко понижение, водени от
Коментари Харесай

Предпазливост на борсите по света

Фондовите показатели завършиха миналата седмица с леко намаляване, водени от предпазливостта на вложителите. Централните банкери бяха главен фактор в новинарския поток, само че без да имат значително отражение върху цените на акциите. Продължаването на политиката по покачване на лихвите е призната от вложителите като факт, въпреки че оптимистичните мнения на президента на ЕЦБ Марио Драги не доведоха до основни покупки на акции в Европа.

Икономическият напредък и финансовата непоклатимост се чака да продължат да са водещ фактор в поддръжка на еврото, като това ненапълно възпира вложителите да купуват акциите, поради отрицателните последици от скъпата валута върху износа.

Положителните резултати от търговията вътре в Европейски Съюз, обаче, ще са доста повече от оскъпяването на износа. Затова и липсват съществени разпродажби на акциите, макар политическите проблеми с Brexit и неуспеха на обединението в Германия, който може да докара до предварителни избори в страната. Борсовите играчи не се тормозят от отрицателни последици за стопанската система на Германия и по тази причина показателят DAX започва новата седмица с по-малко от половин % спад.

Уолстрийт мина под знака на слабите продажби на акции, които от началото на годината са мощно нагоре. Apple, да вземем за пример, падна с близо 3%.

Петролният бранш падна, откакто суровината поевтиня заради повишаването на запасите и прогнозите, че предлагането ще се усили.

Спадът на водещите акции се ограничи в диапазона сред 3 и 5%. Разпродажбите на книжата на General Electric продължи и след оповестеното понижение на дивидента на половина. Влошаването на резултатите и преструктурирането на компанията доведоха до 40% поевтиняване през последната година. Позитивните вести от веригата Walmart доведоха до 7% повишаване на книжата на компанията, която регистрира 50% напредък на онлайн продажбите си. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР