Фондовите борси в Европа започват търговията си в днешния ден,

...
Фондовите борси в Европа започват търговията си в днешния ден,
Коментари Харесай

Минорно настроение на борсите в Европа заради войната в Украйна

Фондовите тържища в Европа стартират търговията си в днешния ден, 8 март, с минорни упования . Причината - опцията от възбрана от съветска страна на износа на нефт и природен газ, обявена през вчерашния ден от вицепремиера на Руската федерация Александър Новак, което може да докара до повишение на инфлация и закъснение на икономическия напредък .

Основния борсов показател във Англия FTSE 100 отваря с 54 пункта надолу на равнища от 6605, немският DAX също пада с 222 точки до 12614, а френският CAC 40 бележи отрицателна промяна с 104 точки до равнища от 5878, заяви CNBC.
 Васко Начев: Ембарго за газа е последната стъпка
Васко Начев: Ембарго за газа е последната стъпка

Минимум с 50 лева ще се усилят сметките, предвижда той

Изданието припомня още, че спомагателният скептицизъм в вложителите е подбуден също по този начин и от неуспеха на мирните договаряния сред Киев и Москва досега, както и настояването на Съединените щати да се вкарат ограничавания на енергийния износ на Русия към Европейски Съюз. Подобен ход крие риск от стагфлация - интервал на невисок стопански напредък и висока безработица, смесен от висока инфлация.

Същевременно петролът остава на рекордни равнища , въпреки и да означи лек спад по отношение на вчерашния ден, когато сорта Брент доближи съвсем 140 $ за барел. Към момента " черното злато се търгува на равнища към 127,80 $ за барел, а американския лек недопечен нефт се продава за към 123 $.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР