Фондацията Отворено общество на американския милиардер от унгарски произход Джордж

...
Фондацията Отворено общество на американския милиардер от унгарски произход Джордж
Коментари Харесай

Фондацията на Сорос се прехвърли от Будапеща в Берлин, работи отново

Фондацията " Отворено общество " на американския милиардер от маджарски генезис Джордж Сорос, завърши прехвърлянето на своята централа от Будапеща в Берлин и възобнови действието си, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Осемдесетима нейни чиновници са се преместили дружно със своите фамилии и са почнали работа в столицата на Германия, заяви Горан Булдиоски, шеф на офисите на фондацията. Персоналът в централата на фондацията ще доближи 150 индивида, се споделя в известието.

" Отворено общество " изясни решението за пренасяне от Будапеща в Берлин със " засилващите се политически репресии и законовата среда в Унгария ". На уеб страницата си фондацията разгласи, че нейната задача е " да построява витални и толерантни общества, чието ръководство е подотчетно и отворено към всички хора ".

През лятото на тази година Будапеща утвърди закон, който планува наказателни финансови ограничения за организациите, които оказват помощ на бежанците. Повечето от тези организации в Унгария се употребяват с поддръжката на " Отвореното общество ".

Джордж Сорос е роден в Унгария през 1930 година и откакто заобикаля гибелта през Холокоста, емигрира в Съединени американски щати.

Фондацията му стана обект на острите рецензии на унгарския министър председател Виктор Орбан и неговото крайнодясно националистическо държавно управление. Орбан упреква Сорос, че стои зад всеобщата вълна от мигранти към Европа. Унгарското държавно управление отхвърля да приема мигранти и построи защитна ограда по границите със Сърбия и Хърватия. След като през април т.г. Орбан и партията му ФИДЕС победиха безапелационно на парламентарните избори, офанзивите против Сорос и " Отворено общество " се ускориха, напомни ДПА.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР