Фондацията на американския актьор Джордж Клуни планира да даде 2.25

...
Фондацията на американския актьор Джордж Клуни планира да даде 2.25
Коментари Харесай

Фондацията на Джордж Клуни ще даде над 2 млн. долара, за да изпрати 3000 бежанци на училище

Фондацията на американския артист Джордж Клуни възнамерява да даде 2.25 млн. $ за разкриване на седем учебни заведения за 3000 сирийски деца бежанци в Ливан, оповестява Българска телеграфна агенция. Клуни и брачната половинка му Амал обявиха, че фондацията желае да не разреши хиляди младежи да станат част от едно бъдещо " изгубено потомство ".

" Те са жертви на географията и събитията, само че това не значи, че няма вяра. С тази самодейност ние целим да помогнем за обезпечаване на обучение за сирийските деца бежанци и за това да могат да станат бъдещите водачи, от които обезверено се нуждае тяхното потомство ", обявиха в своя декларация Джордж и Амал Клуни.

Освен фондацията на артиста в плана вземат участие фирмите " Google " и " Хюлет-Пакард ". Детският фонд на Организация на обединените нации (УНИЦЕФ), който управлява плана, сподели, че поддръжката на звездната двойка е " вложение в бъдещето на целия район ".

Според УНИЦЕФ Ливан към този момент е оценил положителните планове на семейство Клуни. Ливанският министър на образованието Маруан Хамаде съобщи, че страната е " надълбоко признателна " за помощта.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Бежанците (1971)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР