Фондацията Linux - най-голямото обединение около софтуера с отворен код

...
Фондацията Linux - най-голямото обединение около софтуера с отворен код
Коментари Харесай

Не като Зукърбърг: Пазителите на Linux правят метавселената достъпна за всички

Фондацията Linux - най-голямото обединяване към софтуера с отворен код в света, разгласи, че възнамерява построяването на метавселена, която би могла да бъде " толкоз въздействаща, колкото World Wide Web ", стига бизнесът и разработчиците да имат общи цели, написа TechRadar.

Метавселените сплотяват виртуални светове, разширена действителност и интернет, като за тях се приказва от доста години, само че едвам последните развития на технологиите ги направиха на практика вероятни в световен мащаб. Най-известният план е този на Марк Зукърбърг.
 Какво е
Какво е " метавселена " и какви благоприятни условия дава тя?

Оценките доближават до $8 милиарда

За основателя на Фейсбук метавселената е толкоз значимо начинание, че преименува цялата си компания на Meta и влага милиарди в създаването. Тя обаче е от затворен вид - най-малко все още потребителското преживяване е напълно под контрола на компанията.

Нещо по-различно желае да сътвори новата фондация Open Metaverse, в границите на която към този момент работят групи от специалисти в области като виртуални светове, транзакции, симулации, мрежи, сигурност, правни въпроси и така нататък Това ще бъде и неутрална среда, в която разработчиците да могат да работят дружно по новаторски хрумвания.

Важен детайл е богатият азбучник от планове за хармонизиране на технологиите, като да вземем за пример OpenWallet, особено ориентиран към мъчно съвместимите в наши дни платформи на виртуалните портфейли.
 Как блокчейн игрите оказват помощ за пътешестване в космоса и за построяването на бъдещата метавселена
Как блокчейн игрите оказват помощ за пътешестване в космоса и за построяването на бъдещата метавселена

Тази технология към този момент се употребява в доста стопански и обществени браншове, като обучение, опазване на здравето, стопанска система, финанси и несъмнено в игралната промишленост

" Чрез фондацията ще работим дружно, като ще дискутираме, набелязваме и сътворяваме детайлите, посредством които ще трансформираме перспективната идея на метавселената в действителност, сплотяваща цифрови активи, симулации, транзакции, изкуствен интелект, съгласуваност, сигурност и правни съображения ", уточни изпълнителният шеф Ройъл О " Брайън.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР