Фондацията има за цел нито едно дете повече да не

...
Фондацията има за цел нито едно дете повече да не
Коментари Харесай

Почернени родители учредиха Ангели на пътя, внасят законодателни промени за бързо наказателно производство


Фондацията има за цел нито едно дете повече да не остави живота си на пътя, сподели Петя Иванова, родител на умрял при злополука. Тя добави, че една от задачите на организацията е да направи монумент на всички жертви на пътя. Паметникът ще се намира в София в кв. " Надежда ". Имаме цялостното подпомагане на кмета на " Надежда ", сподели Иванова.

Всички тези родители се обединихме в тъгата си, с цел да може да бъдат реализирани законодателни промени и да оказват помощ на други родители да се оправят с тъгата си, добави Петя Иванова.

Сред присъстващите са министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, кметът на София Васил Терзиев, народни представители, представители на правосъдната власт и други.

" Трябва да бъде съзнателно закононарушение, когато има породена гибел на пътя с съществуване на алкохол или опиати, или ликвидиране на пешеходна пътека, или с превишена скорост " - това мнение изрази министърът на вътрешните работи Калин Стоянов при представянето на фондацията.

За тези осем-девет месеца Министерство на вътрешните работи прави дребни, само че сигурни крачки по пътя към успеха с войната на пътищата, съобщи Стоянов и добави, че за протичащото се по пътищата са виновни голям брой министерства и институции.

Засилихме извънредно доста контрола по пътищата. Единият от критериите, по които оценявах шефовете на регионалните дирекции, беше броят на бързите досъдебни производства за открити водачи, ръководещи при съществуването на алкохол или опиати. Голяма част от дирекциите доста подвигнаха резултатите за открити водачи с съществуване на алкохол или опиати в кръвта, разяснява министърът.

По думите на Стоянов мярката за лишаване на коли работи. Той означи, че е доста е значимо да се събират санкциите, както и че системата за несъмнено електронно връчване на електронни фишове и наказателни постановления също е ефикасна.

За последните четири години на територията на София има 2300 пътнотранспортни катастрофи , при които е породена междинна или тежка телесна щета или е настъпила гибел, сподели заместител градският прокурор и представител Христо Кръстев.

Следващата седмица с градския прокурор на София Илиана Кирилова ще изпратим отворено писмо до Министерство на вътрешните работи, до Министерството на правораздаването, парламентарната комисия по правни въпроси и " Ангели на пътя " с оферти за законодателни промени, които да оказват помощ за бързо наказателно произвеждане, чиято цел е колкото може по-бързо да бъде наложено наказването, добави Кръстев.

Работим по съответни ограничения, свързани с пътната инфраструктура - осветяване, маркировка, легнали служители на реда към учебни заведения и детски градини, както и слагане на повече камери и консолидираното им със системата на Министерство на вътрешните работи, разяснява кметът на София Васил Терзиев.

Образованието и предварителната защита са извънредно значима част от това да разберем каква е отговорността на всеки един от нас - млади и по-стари водачи, какво се чака от нас, какво би трябвало да създадем, с цел да не продължава тази черна серия, сподели още Терзиев.

Сред присъстващите на анонсирането на фондацията бяха представители на правосъдната власт, народни представители, евродепутати, кметове, публицисти и жители.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР