Фондацията Diesel Emissions Justice Foundation даде на съд френската група

...
Фондацията Diesel Emissions Justice Foundation даде на съд френската група
Коментари Харесай

Фондация съди Peugeot и Citroen за софтуерна измама при дизелите

Фондацията Diesel Emissions Justice Foundation даде на съд френската група Stellantis, съобщава . Автомобилният колос е упрекван в потреблението на манипулативен програмен продукт за понижаване на индикаторите на нездравословните излъчвания при дизеловите мотори. За сходни операции избухна и прословутия " Дизелгейт " с Volkswagen.

Според фондацията компанията Stellantis е употребила програмен продукт за машинация. Това се отнася за коли от марките Peugeot, Citroen и DS Automobiles. Diesel Emissions Justice Foundation има ново изследване, в което може да се потвърди, че марките се пробват да скрият по-високите нездравословни излъчвания на дизеловите си коли.

" Представяме нови доказателства пред съда, че Peugeot също употребява програмен продукт за машинация в дизелови модели. Двете тествани от нас коли са от 2016 и 2017 година и в тях са употребявали разнообразни техники, които би трябвало да лимитират нездравословните излъчвания. Разследването демонстрира, че " Пежо " мами и в двата случая ", твърди Уесли Вейдър, юрист в Stichting Diesel Emissions Justice.

" Според разнообразни източници на информация, с които разполага фондацията, дизелови коли Peugeot, Citroen и DS са били снабдени с противозаконни измервателни устройства. Тези противозаконни уреди подсигуряват, че съответните транспортни средства " съблюдават “ стандартите за излъчвания на типово утвърждение на Европейски Съюз, до момента в който са тествани, а в реалност не го вършат. Превозните средства с екостандарт Евро 5 (продадени от 2009 година до 2014 г.) съдържат " термичен прозорец ", който подсигурява, че системите за надзор на излъчванията се изключват при нормални температури. В допълнение колите с Евро 6 (2015 до 2019-а) включват спомагателни противозаконни устройства, при които дозирането на AdBlue е доста понижено по време на естествена приложимост. В резултат на това Peugeot, Citroen и DS отделят доста повече NOx от законово позволеното. В някои случаи повече от 14 пъти над законовия предел ", пише  със седалище в Амстердам.[**sorce_name**]
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР