Фондация Заедно в час започна да набира нови учители за

...
Фондация Заедно в час започна да набира нови учители за
Коментари Харесай

Фондацията "Заедно в час" търси учители

Фондация " Заедно в час " стартира да набира нови учители за 11 района в страната. Кандидатстването е до 20 ноември, като утвърдените ще стартират работа от септември идната година. Не е нужно те да имат преподавателска дееспособност, само че би трябвало да имат най-малко бакалавърска степен.

Мария Лазарова е на 24. Завършила е социология и към този момент година преподава философия на учениците в 97-о приблизително учебно заведение в " Люлин ". Тя е един от 110- те учители на " Заедно в час ".

Мария Лазарова, преподавател по философия: Писах дипломна работа за случая Гърмен през 2015 година и до момента в който върших изявленията и моите респонденти споделяха с мен техните гледни точки за недостига на обучение, опазване на здравето и си споделих пред човек има два избора- или си мърмори, или прави нещо.
Мария се запитала - персонално тя какво може да направи за децата в неравностойно обществено състояние, чула за " Заедно в час " и кандидатствала.Спецификата на програмата е, че учебните заведения, които се избират по предписание не са елитни, а в селата, дребните градове или там където фамилиите са с по- невисок стопански статус. Мария ще е преподавател тук още година, след това или ще остане, или ще търси друго занятие. Време да реши има.

Мария Лазарова, преподавател по философия: Те ми носят обич, доста обич, само че огромно, огромно наслаждение е когато виждаш, че постигаш задачите си дружно с тях.
Мария желае да научи учениците да имат вяра в себе си, да си слагат цели и да ги реализират.Тя би трябвало да ги стимулира и да им помогне да наваксат пропуските.

Мария, 9 клас: Госпожата е доста добра, " яка ", " печена ", добре преподава, занимателно, което на нас ни се отразява доста по-добре.
Иво, 9 клас: Наистина се усеща разликата във възрастта, в преподаването, във всичко общо взето.
Кой и по какъв начин може да стане преподавател на " Заедно в час "? Въпреки, че множеството им учители са млади няма възрастово ограничаване. Търсят се стимулирани хора, които имат вяра, че всяко дете без значение от етноса и социума може да реализира резултати. Трябва да са най-малко бакалаври, а тези, които нямат учителска дееспособност я получават в допълнение.

Петър Пройков, координатор " Привличане на участници в " Заедно в час ": Подборът е много сериозен, с цел да можем да намерим в действителност тези хора, които въплъщават уменията, настройките и полезностите, които търсим. Миналата година от близо 1900 претенденти 65 станаха част от програмата.
За седем години 300 учители са минали през " Заедно в час ". Освен заплата от учебните заведения, те получават и спомагателни 400 лв. на месец. Срокът е две години, а данните на Фондацията демонстрират, че 40% от учителите им остават в специалността и по-късно.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР