Фондация За Нашите Деца“ и The Human Safety Net България

...
Фондация За Нашите Деца“ и The Human Safety Net България
Коментари Харесай

Oткриха първия Консултативен хъб за ранно детско развитие в Община Марица

Фондация „ За Нашите Деца “ и The Human Safety Net България публично откриха първия Консултативен хъб за ранно детско развиване в Община Марица, с. Войводиново. В събитието взеха присъединяване представители на локалната власт, бизнеса, деца, родители и хора от общността.

" Достъпът до тези услуги е сериозно значим, с цел да се превентира закъснение в другите области на едно дете. Благодарим на нашите сътрудници, без които това място не би изглеждало по този метод. Пожелаваме си тази стая да бъде предпазено пространство за доста щастливи деца и техните фамилии, където да намират поддръжка в лицето на нужните експертите, а Община Марица да продължи да гради този добър опит и да развива услугите за деца. " сподели Стела Александрова, управител „ Социални и интегрирани услуги “ към фондацията.

Консултативният хъб е общностно място, което си слага за цел да насърчи цялостната поддръжка на децата в ранна възраст, обединявайки най-значимите за ранното детско развиване системи - фамилията, здравната, просветителната и обществената.

Пространството в Община Марица ще даде безвъзмезден достъп на деца от 0 до 6 години и техните фамилии до интегрирани обществени услуги, както и до експерти като логопед, психолог, рехабилитатор и обществен служащ. Консултативният хъб ще обезпечи опция и за съвещания със здравни експерти, които не са налични в селищната мрежа на общината. 

Дейността на хъба ще бъде в посока на работа с деца, в границите на която ще се правят обследвания от експерти на областите на развиване, ще се провеждат игрови сесии за реализиране на прогрес в развиването, децата ще получават профилирана поддръжка и съвещания със здравни експерти. Междувременно експертите на фондацията ще работят директно и със фамилиите, както по линия на консултиране, по този начин и с осъществяване на образования за ранно детско развиване, осведомителни сесии за смисъла на ранния интервал от живота за бъдещето на детето и за опцията да обезпечат най-хубав старт посредством положително, отговорно и умело родителство. В допълнение ще се осъществя работа със експерти от здравната, просветителната и обществената система, с която ще се улесни процеса на мултидисциплинарни оценки, ще се организират образования за работа с деца с компликации в развиването.  

Консултативният хъб е основан вследствие на поддръжката на доброволци, част от Глобалното предизвикателство на The Human Safety Net България и е първият от общо 9, които ще бъдат построени в областите София и Пловдив. Дейностите в Хъба са част от плана на фондация „ За Нашите Деца “ за разрастване на холистичния модел за ранно детско развиване в 11 общини - София, Пловдив, Марица, Родопи, Асеновград, Куклен, Перущица, Раковски, Стамболийски, Елин Пелин и Костинброд.  

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР