Фондация за борба с рака, основана от Джо Байдън, не

...
Фондация за борба с рака, основана от Джо Байдън, не
Коментари Харесай

Фондация на Джо Байдън откраднала милиони долари, дарени за борба с рака?

Фондация за битка с рака, учредена от Джо Байдън, не е дала нито цент за проучвания, а е похарчила съвсем всички получени дарения за заплати, демонстрира следствие на федералните управляващи в страната, написа New York Post, представен от money.bg.

"Biden Cancer Initiative " е основана преди три години от някогашния вицепрезидент и брачната половинка му. Нейната цел, най-малко на думи, е да "разработва и подкрепя имплементирането на решения за ускорение на напредъка във връзка с предпазването, откриването, диагностицирането, проучванията и здравната грижа против рак и за намаление на разликите в изхода от заболяването ".

Действителността обаче е много по-различна. През 2017 и 2018 година фондацията получава дарения в размер на над 4,8 млн. $. От тази сума за възнагражденията на чиновниците ѝ са изплатени над 3 млн. $. Лъвският къс, не изненадващо, отива за президента на организацията Грегъри Саймън, който единствено за фискалната 2018 година е получил заплата в размер на съвсем 500 хиляди $. Това е двоен растеж на възнаграждението за някогашния началник на самодейностите против рака при ръководството на Барак Обама  Барак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на Съединени американски щати. Роден е на 4 август 1961 година в Хавай. Той е първият и чиновник на Pfizer сегашен лобист спрямо миналата фискална година, когато е получил "само " 224 хиляди $.



Друг чиновник от администрацията на Обама против рака - Даниел Карнавъл, който също работи за Байдън, пък е получил 258 хиляди $ през 2018 година Може би обаче останалата сума от даренията, възлизаща на 1,8 млн. $, е била употребена въпреки всичко за финансиране на битката с рака? Нищо сходно.

През 2017 година за конференции и пътувания са изхарчени над 120 хиляди $ общо, а през идната година разноските за това се изстрелват до надлежно 743 хиляди $ и 97 хиляди $. Нито $ не е отишъл за грантове към институции, борещи се с рака. Две години след основаването си, организацията стопира да действа, а самият Джо Байдън напуща борда ѝ, с цел да стартира президентската си акция.

Според Гръгъри Саймън, без него фондацията не може да продължи да оперира. "Опитахме се да продължим активността си, само че ставаше все по-трудно да реализираме сцеплението, от което се нуждаехме, с цел да реализираме задачата си ", сподели той през AP преди година.

Под "мисия ", евентуално има поради спада на даренията, който не е разрешавал на чиновниците на Biden Cancer Initiative да натрупат колосални заплати. Във връзка със абсурда нито Байдън, нито Саймън са дали коментар пред New York Post.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР