Фондация Стоян Камбарев“ продължава да сбъдва мечтите на любимите си

...
Фондация Стоян Камбарев“ продължава да сбъдва мечтите на любимите си
Коментари Харесай

Вижте детето-чудо Сара Чакърова в приказната ЗИМА на Вивалди пред Елхите на Таланта

Фондация „ Стоян Камбарев “ продължава да сбъдва фантазиите на обичаните си млади гении. Новият трогателен план е аудио образната импресия ЗИМА от Четирите годишни времена на Антонио Вивалди.

 

Солист е изумителното пораснало дете- знамение Сара Чакърова (маримба и вибрафон), а централна роля има изящната балерина Емона Георгиева. И двете са лауреати и стипендианти на Фондацията, която застава зад младите си гении и се ангажира с дългогодишна поддръжка към тях и развиването им като актьори.

 

Музика и танц се преплитат в приказния коледен клип, в който и двете главнигероини се превъплъщават в облика на прелестната снежнобяла ЗИМА.

 

Клипът е специфичен подарък от Столична Община за столичани и гостите на София и към този момент може да се гледа в формалния YouTube канал на NOVA film, в уеб страницата на Общината, както и по метростанциите.

 

Режисьор и оператор на прочувственото видео е Георги Марков, с който продуцентът Деси Тенекеджиева работи от години. ЗИМА е част от Коледната Благотворителна Кампания ЕЛХИ НА ТАЛАНТА 2022 на Фондация “Стоян Камбарев ”, която се реализира за четвърта поредна година с партньорството на Столична Община и Pro Plants и бе открита тъкмо от Емона и нейния танц.

 

Светлините на живите елхи бяха запалени 1-ви декември и обичайно ще греят до началото на февруари идната година, а на пролет ще бъдат залесени в Гората на Таланта, в която към този момент има близо 100 вечнозелени дръвчета - продължение и знак на идеята на акцията.

 

Събраните средства още веднъж отиват за стипендии на даровити деца от многодетни фамилии в потребност и ще покрият едногодишните им разходи за изкуството, което са избрали. Тази дарителска акция, разрешава на Фондация „ Стоян Камбарев “ да обезпечава креативен стипендии и да сбъдва фантазиите и на изключителните си млади актьори от разнообразни области на изкуството.

 

В ЗИМА са употребявани фрагменти и от Коледния концерт-спектакъл ЛЮБОВ с режисьор Деси Тенекеджиева и диригент маестро Йордан Камджалов и с присъединяване на Оркестъра на Държавна Опера Варна, на Сара Чакърова и на нейните другари и сътрудници - Лора Маркова (цигулка), Сион Найман (виолончело) и Георги Димитров – Жожо (китара) – до един  лауреати и стипендианти на Фондация “Стоян Камбарев ”.

 

Всички те,ще се качат на красивата сцена на Операта във Варна на 28-и и 29-и декември, с цели три концерт-спектакъла, когато звездното им странствуване продължава, трансформирайки ЛЮБОВ- та в КОЛЕДНА ПРИКАЗКА.

 

Поради големия интерес и след изчерпването на билетите, бе разгласен трети ексклузивен театър от 17 ч на 29- ти декември.

 

Повече за Сара и Емона:

 

Детето знамение Сара Чакърова стартира да се занимава с музика от напълно дребна, като солист в Бон-Бон. След време захваща палките и стартира да покорява ударните принадлежности с впечатляваща за нежната си възраст експедитивност, виртуозност и професионализъм.

 

Сара е родена през 2003г. в София. От 6 годишна учи в НМУ „ Любомир Пипков “ в класа на Мария Палиева. Още като ученичка e призната в Университета по музика и театрални изкуства Грац по стратегия за високо надарени студенти класа на проф. Улрике Стадлер, където към този момент е постоянен студент.

 

През 2019 Сара става най-младата номинирана за Наградата за Полет в Изкуството „ Стоян Камбарев “. Оттогава е и стипендиант на едноименната Фондация.

 

Лауреат е на призови награди от впечатляващ брой национални и интернационалните състезания, измежду които " Wiener Klang " – Австрия,,Свирел “ Словения, Тимишоара - Румъния „ Млади виртуози “ - София, Монтебело - Италия, Белгия. Свирила е на сцените на „ Карнеги Хол “, Съединени американски щати,  Австрия и всички огромни родни зали.

 

Била е солист на Софийска Филхармония, „ Софийски Солисти “, Младежка филхармония, Genesis Orchestra, Симфониета „ София “, ClasicArt квартет. Участва в редица майсторски класове на Дейвид Фрийдман, Емануел Сежурне, Майкъл Бърит, Жан-Батист Льоклер, Мартин Грюбингер, Гордън Стоут…

 

Балерината Емона Георгиева е притежател на най-престижния приз за млади създатели в България – Наградата за Полет в Изкуството на Фондация „ Стоян Камбарев “.

 

По време на Церемонията тя получи и Специалната Награда от Столична Община, а точно реализация на танцовия си театър „ Тиха Сила “, по който към този момент работи дружно с хореографа Галина Сребрева. Емона се занимава с танци от 4 годишна, само че за балетната станка се хваща чак на 15, когато е призната в Национално Училище за Танцово Изкуство.

 

След поредност от оценки и награди Емона кандидатства за трупата на Борис Ейфман - Санкт Петербург. Одобрена е за ролята на Кармен след тежък кастинг. Пандемията осуетява фантазиите на първата българка непосредствено утвърдена за солист на съветска натрупа, само че Емона не се отхвърля и неотдавна е част от трупата на Държавна Опера Бургас. 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР