Фондация ще помага на студията в приложението на отворени лицензиСофтуерна

...
Фондация ще помага на студията в приложението на отворени лицензиСофтуерна
Коментари Харесай

Инициатива с отворен код за филмовата индустрия

Фондация ще оказва помощ на студията в приложението на отворени лицензи

Софтуерна фондация ще разпространява потреблението на отворен код при основаването на филми

Кино промишлеността и Linux общността сътвориха нова организация – Academy Software Foundation, чиято цел е да разпространява потреблението на програмен продукт с отворен код при основаването на филми.

Новата организация, дело на „ Academy of Motion Picture Arts and Sciences ” и Linux Foundation,  включва компании като Animal Logic, Autodesk, Blue Sky Studios, Cisco, DNEG, DreamWorks, Epic Games, Foundry, Гугъл Cloud, Intel, SideFX, Walt Disney Studios и Weta Digital.

Заедно, фирмите имат намерение да разпространяват софтуера с отворен код, да подкрепят студията в приложението на отворени лицензи, да ръководят взаимно отворени планове и да създават отворени технологии за основаване на изображения, образни резултати, анимация и тон.
още по тематиката
Създаването на Academy Software Foundation е резултат от двугодишно съдействие сред Академията за кино изкуства и науки и Linux фондацията, по време на което е оценен опитът от потреблението на програмен продукт с отворен код в Холивуд.

80% от холивудските студиа и компании във филмовата промишленост употребяват програмен продукт с отворен код за решение на съответни проблеми, е открито в границите на изследванията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР