Фондация Серхий Притула намери решение за рационално изразходване на средствата

...
Фондация Серхий Притула намери решение за рационално изразходване на средствата
Коментари Харесай

Украйна купи сателит вместо Байрактари -

Фондация " Серхий Притула " откри решение за рационално консумиране на средствата от акцията " Народний байрактар " - с 600-те милиона гривни, които украинците събраха за покупката на три безпилотника " Байрактар " е платен финландски спътник за отдалечено наблюдаване на Земята на компанията ICEYE.

Това е станало след съвещания с украинското министерство на защитата, заяви УНИАН.

Известният украински водещ, шоумен и доброволец Серхий Притула описа за това в свое видеообръщение.

Според него армията към този момент ще получава висококачествени сателитни изображения допустимо най-бързо, което ще помогне при планирането на интервенциите.

" Украинци, вие сте Космосът. Купихме спътник. Това не е единствено един спътник. Той ни дава достъп до база данни със сателитни изображения на ICEYE и този достъп е закупен за повече от година. Сега армията ни ще получава висококачествени сателитни изображения допустимо най-бързо, което ще ни помогне в оперативното обмисляне ", акцентира Притула.

По думите му ICEYE разполага с най-модерната технология за радарни сателитни изображения. Този контракт е сериозна стъпка към облекчаване на сериозните потребности на украинското държавно управление от данни за наблюдаване и забележителна помощ за украинските въоръжени сили, добавя Притула.

Фондацията ще разгласи техническите спецификации по-късно.

ICEYE разполага с най-голямото в света " съзвездие " от SAR спътници и дава надеждни и потвърдени решения за наблюдаване на Земята. За разлика от обичайните дребните радарни спътници на ICEYE могат да основават доста точни изображения на части от Земята денем и нощта и през облаците, се споделя още в известието на фондация " Притула ".

Ръководителят й благодари на министъра на защитата Алексей Резников за оказаното доверие.

" Справихме се със дилемите, които ни поставихте, и чакаме нови. Можете умерено да докладвате на висшия главнокомандващ, че спътникът е наш ", споделя Притула.

Покупката беше доказана и от продавача. От ICEYE обаче пишат, че според съглашението те ще трансферират " всички благоприятни условия на един от своите спътници, който към този момент е в орбита, за потребление от украинското държавно управление над района ". Сателитът ще се ръководи от компанията.

Компанията ще дава достъп до базата данни със сателитни изображения от цялото си " съзвездие " от спътници " за повече от година ". Разделителната дарба на изображенията е до 1 метър.

През юни украинският шоумен Серхий Притула започва самодейността " Народний байрактар ". Само за три дни украинците подариха 600 млн. гривни. Турският производител на бойните дронове " Байкар " още веднъж дава обещание да подари три дрона гратис.

Изпълнението на плана е станало допустимо с помощта на помощта на украинско-американския предприемач Макс Поляков, който съумял да направи всичко " безшумно, бързо и умело ", отбелязва УНИАН.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР