Фондация Живот със Синдром на Даун / Life with Down

...
Фондация Живот със Синдром на Даун / Life with Down
Коментари Харесай

„Живот със Синдром на Даун“ предизвика промяна в учебниците по биология

Фондация Живот със Синдром на Даун / Life with Down Syndrome се пребори и съумя да размени остарялата отпреди десетилетия информация с нова, настояща и да покаже към този момент и в учебниците, че Синдромът на Даун в днешно време не е присъда.

Вляво на фотографията се вижда част от остарялата, а вдясно част от обновената настояща информация:

 синдром на даун Фонтация " Живот със синдрома на Даун "

Всичко стартира още в края на 2017 година, когато фондацията стартира самодейността за смяна на остарялото наличие в учебниците по биология за 10 клас. Процесът на осъзнаване на нуждата от смяна и взимане на решение е дълъг и изисква доста безапелационни причини и обстоятелства. Състоят се няколко срещи със зам.- министър Сачева, зам.- министър Михайлова, други представители на МОН, издателствата на учебниците, биолози, създатели. Съдействие оказва и проф. дбн Алексей Славков Савов - шеф на Национална Генетична Лаборатория, който изготвя и мнение, потвърждавайки нуждата от смяна и неправилния метод на показване на Синдрома на Даун досега.

От септември 2019 година учениците четат настояща и осъвременена информация. Много е значимо да се знае, че Синдромът на Даун е най-често срещаната генетична особеност, с която се живее. Синдромът на Даун не е болест или болест. Децата с тази диагноза имат действителен късмет за развиване и първокласен живот, в случай че живеят в фамилна среда и за тях се поставят грижи от фамилията и разнообразни експерти от самото раждане. Хората със Сидром на Даун имат разнообразни гении, които могат да развиват и е доста значимо да бъдат признати и подкрепяни от обществото. В учебниците се загатва и 21-ви март, Международният ден на хората със синдром на Даун. На този ден се обуват шарени чорапи в символ на поддръжка в международен мащаб.

От четири години фондация "Живот със Синдром на Даун " предизвика посредством видеоклипове хиляди хора да обуят шарени чорапи и да поддържат хората със Синдром на Даун.

ПРОМЯНАТА е най-голямата обществено виновна самодейност на Нова Броудкастинг Груп, която се реализира за четвърта поредна година в партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да усъвършенства трайно живота на децата в България, като открива стимулирани обществени бизнесмени и им оказва помощ да осъществят по резистентен метод концепциите си за по-доброто и несъмнено бъдеще на българските деца. От 2014 година до момента ПРОМЯНАТА оказа помощ на над 100 000 деца и младежи от цялата страна.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР