Фондация „Дом за Пловдивската опера” ще внесе нова идейна разработка

...
Фондация „Дом за Пловдивската опера” ще внесе нова идейна разработка
Коментари Харесай

Арх. Николов предлага: Оперен театър с 1038 места зад Партийния дом

Фондация „ Дом за Пловдивската опера” ще внесе нова идейна разработка за изграждане на постройка на музикалната институция зад Партийния дом. Сградата е напълно обособен план и няма нищо общо с ремонта и реконструкцията на Концертна зала. Разработката е на арх. Илко Николов, член на управителния съвет на фондацията.


Така ще наподобява фасадата

„ Експертният съвет по устройство на територията отхвърли през 2019 година предходния ни план с мотив, че е невероятно той да се осъществя. От 5600 кв. метра повърхност имаме опция да застроим 2620 кв.м и остават 500-600 за озеленяване. В главната зала ще има 628 места, ще има и два балкона и на другите два етажа, с които общата численост на седящите места е над 1000. Ще има паркоместа, достъп до постройката с рампи за декори и техника. Ще има общо входно предверие с Концертна зала с повърхност от 650 кв. метра, което ще сътвори шир. Така ще има две зали – Концертна и за Опера, които ще действат там”, сподели арх. Николов.

Според концептуалната обемно-пространствена скица, постройката ще е на три етажа и с подземно равнище.


Бялата стена е гърбът на Партийния дом

Първият е на повърхност от 2620 квадратни метра. Там се обитават съществена зала (418 кв.м), предверие и общи пространства (418 кв.м), дрешник (50 кв. м), билетен център (15 кв.м) и 12 тоалетни.

На това равнище се плануват и пространства за артистите. Сцената е 225 кв. м и е 15х15 м. Двата странични джоба са 182 кв.м. Има задна сцена (139 кв.м), задатък сцена (69 кв.м), ателиета (60 кв. м), склад (102 кв.м), четири тоалетни.

Вторият етаж е 2861 кв. м. Там са ситуирани и балкони за публиката с обща повърхност от 222 кв.м. Фоайетата и общите пространства са с повърхност 524 кв. м. На това равнище има конферентна зала и 9 тоалетни, налични за публиката. За артистите има две репетиционни зали с повърхност от 170 кв. м, три гримьорни и пространства за администрацията.


Парцелът за новата постройка е в розово

На третия етаж още веднъж има балкони за фенове с повърхност от 105 кв. м., фоайетата и общите пространства са с повърхност 510 кв. метра. Предвидена е и зала, както и 9 тоалетни. На третия етаж още веднъж са заложени три репетиционни с повърхност 451 кв.ч, три гримьорни, 4 тоалетни и стаи за администрацията.

Подземният етаж планува паркинг за 33 автомобила, обслужващи пространства и е ситуиран на повърхност от 3352 кв. метра.

Така общото РЗП е с повърхност 11 694 кв.м.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР