Фондация „Четири лапи” ще прегледа и транспортира в София спешно

...
Фондация „Четири лапи” ще прегледа и транспортира в София спешно
Коментари Харесай

Лъвицата от разградския зоокът отново е бременна



Фондация „ Четири лапи” ще прегледа и транспортира в София незабавно още два лъва от Разград – 12-годишна бременна лъвица Рая и нейния сътрудник Хектор, оповестиха от организацията. Нелицензираният зоокът в Разград не разполага с условия за раждането и развъждането на дребното, безапелационни са от „ Четири лапи”.

Поради напредналата възраст на Рая и нестабилното здравословно положение, както и поради неналичието на подобаващи условия за раждане и развъждане на дребни лъвчета в Разград, тя ще бъде докарана в столичния зоопарк, като грижите за нея ще бъдат поети от „ Четири лапи ". Заедно с нея в София ще пристигна и нейният сътрудник Хектор.

Преди три месеца новородените лъвчета Терез и Масуд бяха стъпкани от родителите им, причина за това е била нерешителност от панаир.

В момента лъвчетата са в положително положение. Растат бързо. Скоро ще са много огромни. В момента са по 10-12 икг. Общината в Разград следи случая, само че не взе участие, показаха от зоопарка в София.

В началото на ноември организация „ Четири лапи “ подписа съглашение с Община Разград за помощ и намиране на дом на пет от седемте лъва от нелицензирания зоокът в града, за които общината не може да се погрижи. В края на предишния месец експерти от интернационалната организация бяха в Разград, с цел да извършат цялостни медицински проучвания на настанените в зоокъта лъвове и вазектомия на мъжките, с цел да се спре безконтролното и кръвосмесително отглеждане на тези животни. Съгласно съглашението с общината, с изключение на за Рая, Хектор и Асен, „ Четири лапи " ще се погрижи и за дребните Терез и Масуд, които бяха родени при започване на септември и изоставени от майка им незабавно след раждането.

Общинската администрация на Разград обаче изненадващо разгласи желание да подари Терез и Масуд на зоопарка в Пазарджик. О организациите „ Четири лапи " и „ Дивите животни” са безапелационни, че лъвчетата няма да оцелеят в пазарджишкия зоопарк, защото там нито имат условия за развъждане на лъвчета без майка, нито личен състав с задоволителен опит.

В Холандия има избавителен център Фелида, в който се дават условия близки до естествената им естествена среда, по-късно се трансферират в различен подобен център в Африка. До първата си година те не са независими. В България няма кой да ги гледа. Ако се изпратят в подобен е обричане на сигурна гибел, а може и да бъдат трансферирани в нечий частен дом, притеснява се Явор Гечев от фондация „ Четири лапи “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР