Фондация „Четири лапи“ организира протест в 14.00 часа пред сградата

...
Фондация „Четири лапи“ организира протест в 14.00 часа пред сградата
Коментари Харесай

Протест в София срещу преместването на двете лъвчета от Разград в Пазарджик

Фондация „ Четири лапи “ провежда митинг в 14.00 часа пред постройката на Министерския съвет в София против преместването на двете дребни лъвчета от Разград в Пазарджик. Това сподели Явор Гечев от Фондация „ Четири лапи “, съобщи Фокус. Той изясни, че главният претекст е загрижеността за ориста на лъвчетата, които са на 3 месеца, не са независими сега, отхвърлени са от майката и за тях би трябвало да се грижи непрекъснато умел гледач.

„ В никакъв случай тези лъвове не трябва да се развъждат, тъй като те са плод на близкородствена връзка. В Пазарджик не са отглеждани до в този момент в никакъв случай лъвове, а също дребни без майка, също така няма и заграждения за тези животни. Отделно от това е практиката в зоопаркове да се развъждат сходни животни безусловно безотговорно. Да не приказваме, че натискът тези лъвчета да дойдат в Пазарджик не идва от управлението на общината. Това значи, че те даже няма да стигнат до зоопарка, а до нечий частен дом. Това са ни главните претекстове, имаме съществени опасения, че лъвовете се плануват за владеене от частно лице “, разяснява Гечев.

Двете лъвчета Масуд и Терез са родени през септември в Разград. С решение на общинските съветници там, те би трябвало да бъдат трансферирани в зоокъта в Пазарджик напролет, а общината заявява подготвеност да ги одобри като стартира построяването на уместно пространство за тях.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР