Фондация Бил и Мелинда Гейтс обяви днес, че ще похарчи

...
Фондация Бил и Мелинда Гейтс обяви днес, че ще похарчи
Коментари Харесай

Бил Гейтс дава 2,1 млрд. долара за равенство между половете

Фондация " Бил и Мелинда Гейтс " разгласи през днешния ден, че ще похарчи 2,1 милиарда $ в поддръжка на световното тъждество сред половете, съобщи Асошиейтед прес.

Изявлението беше направено в миг, когато частни донори, държавни представители и водачи на гражданското общество се събират на конгрес в Париж, с цел да поемат финансови и политически задължения за подкрепяне на дамите и девойките.

Фондацията, която е най-голямата частна благотворителна организация в Съединени американски щати, сподели, че ще похарчи парите в идващите пет години за стратегии за опазване на здравето и фамилно обмисляне, планове за предоставяне на стопански благоприятни условия и други начинания.

Оказването на поддръжка за половото тъждество е съществена област, в която работи фондацията. Тя дава към 5 милиарда $ годишно, само че бъдещето й и управителната й конструкция са под въпрос след неотдавнашния бракоразвод сред Бил и Мелинда.

Обещанието на фондацията беше направено в тандем с форума, призован от Организация на обединените нации - Жени в Париж. На конференцията се чакат още задължения от донори.

" Светът се бори за тъждество сред половете от десетилетия, само че напредъкът е муден ", сподели Мелинда Френч Гейтс, като добави, че е време за " действителна смяна ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР