Фондът за развитие на летище Пловдив се разраства. Това съобщи

...
Фондът за развитие на летище Пловдив се разраства. Това съобщи
Коментари Харесай

Фондът за развитие на летище Пловдив се разраства

Фондът за развиване на летище Пловдив се разраства. Това заяви ръководителят на Съвета на шефовете на Летище " Пловдив " Дойчин Ангелов след среща във Велинград заразширението на членовете на фонда.

Преговоря се и с нови самолетни компании, посредством които да се реализират полети до нови дестинации. На край са диалозите и за две линии до Турция.

Намерението е оптимално бързо да се развие пътникопотокът към летището и към този момент има диалози за вероятно базиране на бизнес аероплан, който да дава такава услуга за българските консуматори.

В момента от управата на пловдивския аеропорт регистрират най-вече работа за всички години от съществуването на летището, където седмично се обработват 14 полета.

Членове на Фонда към този миг са осем общини, като в управителния съвет са Пловдив, Родопи и Чепеларе. На срещата във Велинград са участвали членове от общините Асеновград, Чирпан, Златоград и Мъглиж.

Интерес се демонстрира и от доста други общини. Изчакват се Пазарджик и Велинград, а дейни диалози се водят с Кърджали, Карлово и Стара Загора, с цел да могат да внесат и те решение в общински съвет за присъединяване във Фонда.

На 29 септември следва гласоподаване за влизането на Община Велинград в сдружението.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР