Фондът за лечение на деца вече ще организира провеждането на

...
Фондът за лечение на деца вече ще организира провеждането на
Коментари Харесай

Фондът за лечение на деца ще провежда поръчките за медицински изделия

Фондът за лекуване на деца към този момент ще провежда провеждането на публични поръчки за медицински произведения, високоспециализирани медицински апарати и уреди за самостоятелна приложимост.

Досега лечебните заведения правеха поръчките , като се изключи частните, които нямат такова обвързване. Съответно обаче и Фондът нямаше съображение да им заплаща, което създаваше проблеми.

С измененията до три месеца институцията би трябвало да разгласи социална поръчка. А до сключването на контракт изделията ще се обезпечават от аптеки на лечебни заведения със подписан контракт по Закон за обществените поръчки.

Според измененията лечебните заведения, които не са провели търгове, ще могат да обезпечават произведения от други, които са провели . Като в тези случаи Фондът ще заплаща на вторите.

Регламентират се и случаите на неприсъствени съвещания на Обществения съвет към Фонда.

В обстановка, в която положението на пациент е незабавно и не е допустимо да се изчака провеждането на идно постоянно съвещание, шефът на Фонда неотложно привиква изключителна среща, като тя може да бъде извършена и неприсъствено. В този случай се обезпечават условия за отдалечено взаимно разискване и неприсъствено практикуване на правото на глас от всеки от членовете на съвета.

Общественият съвет към Фонда ще си има представител

Общественият съвет ще дефинира кой от членовете му да е представител. Той ще уведомява регулярно или при потребност обществеността, медиите и други лица, отвън ангажираните служебно с процедурите, за работата на съвета. Говорителят ще е задължен да съгласува с Обществения съвет информацията, която ще дава.

Промените в правилника за действието на Фонда влизат в действие през днешния ден. -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР