Фондът за лечение на деца няма как да следи дали

...
Фондът за лечение на деца няма как да следи дали
Коментари Харесай

Фондът за лечение на деца не проверява финансираните от него болници

Фондът за лекуване на деца няма по какъв начин да следи дали лечебните заведения съблюдават периодите за снабдяване на медикаментите, откакто парите за тях са преведени. Това заяви шефът на институцията Мариета Райкова пред Би Ти Ви.

" Ние имаме задача, когато някое дете се нуждае от финансиране, да отпуснем тези пари, само че не осигуряваме медикамента, не го дефинираме, не го доставяме ", акцентира Райкова. Тя посочи, че приблизително на месец през фонда минават към 100 деца, за чието лекуване се желаят мнения от двама външни специалисти, след което случаите се показват пред публичен съвет.

" Имаме доста административна работа да отпуснем средствата на децата, което е нашата задача. Предоставянето на самата здравна активност или медикамент, е обвързване на лечебното заведение, което е определило потребността от този тип активност. " обясни още тя, помолена да разяснява недоволства за забавени медикаменти, макар че финансирането е обезпечено.

Предстои общесвена поръчка за медицински произведения. " Процедурата е тромава и опасенията са, че не се знае по кое време ще бъде финализирана " сподели Райкова, само че увери, че няма да има проблем и въздействие върху децата.

От началото на годината има подадени заявки за 269 деца. Около 75 деца са отишли да се лекуват в чужбина.
По мотив събирането на пари за заболели деца с дарения Райкова сподели, че в такива обстановки Фондът дофинансира сумата.

" И тъй като има разнообразни клюки във връзка с дарителските сметки, желая да кажа, че когато има дарителски средства, с които родителите вземат участие, те превеждат средствата на лечебното заведние, а не на фонда ", акцентира Райкова.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР