Фондът за градско развитие на Северна България предоставя финансиране за

...
Фондът за градско развитие на Северна България предоставя финансиране за
Коментари Харесай

Видин обновява града с финансиране от 1.5 млн. лв. от РФГР и Експресбанк

Фондът за градско развиване на Северна България дава финансиране за възобновяване на Синагогата във Видин и превръщането й в място за просвета, събития и туристически интересОбщина Видин ще получи финансиране от 1.5 млн. лева от Регионален фонд за градско развиване и Експресбанк. Средствата ще се употребяват за реставрацията на Синагогата в града и трансформацията й в туристически обект „ Културен център „ Жул Паскин “. След реализацията на плана, емблематичнатият монумент на културата ще сплотява функционалностите на изложбено пространство, многофункционална зала за събития и парк.

Проектът „ Реставрация и акомодация на Синагога - Видин в туристически обект „ Културен център Жул Паскин " е първият утвърден план по Приоритетна ос 6 „ Регионален туризъм “ на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014г.-2020г., финансиран посредством Фонд за градско развиване „ Север “.

Новост при проеките за районен туризъм през сегашния програмен интервал е, че тяхното финансиране ще се прави посредством композиция от Финансови инструмент и безплатно финансиране. В случая с община Видин, към кредитирането от 1.5 млн лева от Регионалния фонд за градско развиване (885 хиляди лева от Фонда и 665 хиляди лева съфинансиране от Експресбанк), ще бъде добавена безплатна финансова помощ от над 8 млн. лева
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР