Фондът за гарантиране на туризма можеше да бъде създаден по

...
Фондът за гарантиране на туризма можеше да бъде създаден по
Коментари Харесай

Експерт: Фондът за гарантиране на туризма можеше да бъде създаден по време на COVID пандемията

Фондът за гарантиране на туризма можеше да бъде основан по време на Коронавирус пандемиятa , разяснява Димитър Балтов от „ Обединение Бъдеще за туризма “ за „ NOVA “. Според него предлагането е било леко предизборно , само че се надява за напред разговорът да бъде по-отворен.

Трябва да има сходен фонд, безапелационен е Балтов, само че е обезпокоен, че той ще бъде изработен само, с цел да се каже, че съществува .

„ Ще се събират едни пари, с цел да се каже, че има фонд, само че той няма да е функционален “ , изрази опасенията си той.

Сред проблемите за Закона за туризма е че има почти 1000 регистрирани туроператори , само че действително работят близо 400 . Също по този начин имало компании, които са регистрирани като туроператори, само че те не били такива. Според Балтов за тях трябвало да се измисли различен режим.

Тази година има огромен интерес към пътуванията в България и в чужбуна. Туроператорът посочи, че и по-далечните дестинации са били цялостни за Великден. Той твърди, че равнищата на пътуванията за туризъм през тази и предходната година са сходни, като през тази се чака растеж, защото туроператорите са по-подготвени с туристически пакети, само че цените на хотелското и екскурзоводското обслужване са се вдигнали.

Сивият бранш за близки туристически дестинации е близо 40 на 100, пресмята Балтов. Стартирали са инспекции, които сега обгръщат само пътуванията с рейс, само че се водят полемики с туристическото министерство.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР