Фондът Morningside Hill, който оперира предимно с финансов ресурс от

...
Фондът Morningside Hill, който оперира предимно с финансов ресурс от
Коментари Харесай

Morningside Hill инвестира около 1 млн. евро във VR компанията ZenArt

Фондът Morningside Hill, който оперира най-вече с финансов запас от Фонда на фондовете, е вложил към 1 млн. евро в. Обичайно Morningside Hill не афишира съответната сума на покупко-продажбите си, само че дава ориентировъчна такава. Самата инвестиция е в сдружението " ЗенХолд ".

Според създателите на компанията Иван Николаев, Георги Георгиев и Тихомир Няголов инвестицията е стратегическа, с цел да може ZenArt да форсира развиването си. В момента в компанията работят 30 души, като до няколко месеца по проект техният брой би трябвало да се удвои. Консолидираните доходи на ZenArt през сдруженията " ЗенАрт ", " ЗенКорп " и " ЗенХолд " възлизат на над 1 млн. лева за 2020 година

" Това, което търсим като финансиране, е инвестиция, която да ни помогне да се развием, да станем по-големи и да наемем още хора, с цел да можем да поемаме по-големи размери от работа ", разяснява пред " Капитал " Иван Николаев, съосновател на ZenArt. Той прибавя, че през идващите месеци компанията ще смени офиса си с по-широк, в друга част на на София.
B2B и B2C
ZenArt е учредена през 2019 година и първичният фокус на компанията е да основава дестинации за виртуална действителност. Оттогава насам обаче бизнес моделът се е трансформирал и сега компанията е ориентирана главно към B2B модел, при който работи върху поръчки. Един от огромните клиенти на ZenArt е Министерството на защитата на Съединени американски щати, за което компанията прави тренажори. Повечето детайлности по отношение на клиентите на компанията обаче са конфиденциални.

Чрез инвестицията компанията се стреми да може да се разшири дотолкоз, че да работи умерено и в двете си посоки - и по разработки по поръчка, и по личните си артикули, които се продават на крайни клиенти. За момента ZenArt предлага в магазина за игри Steam четири " свята ", в които потребителите могат да се разхождат свободно: Белоградчик, Олимп и две версии на Карибите.

" Това е стратегическа инвестиция. Сами по себе си ние имаме задоволително благоприятни условия да се устояваме ", споделя Георги Георгиев.

С цел уголемение компанията ще направи и обединение с Virtual Worlds, новосъздадена американска компания, записана във Флорида. Георгиев споделя, че " няма да бъда придобиване или чисто обединение, а по-скоро хибридна договорка ", при която двете звена ще запазят самостоятелност. Virtual Worlds ще се занимава главно с бизнес развиването, като ZenArt ще остане с водеща роля.

" Целта ни е да имаме по-добри връзки в страната и повече планове, които биха довели до по-бързо уголемение на този азбучник от дестинации във виртуалната действителност. Към момента не ни е толкоз значимо да продаваме този азбучник, а да го разширяваме, след което евентуално ще променим бизнес модела в това отношение ", прибавя Иван Николаев.

Фондът Morningside Hill, който оперира най-вече с финансов запас от Фонда на фондовете, е вложил към 1 млн. евро в. Обичайно Morningside Hill не афишира съответната сума на покупко-продажбите си, само че дава ориентировъчна такава. Самата инвестиция е в сдружението " ЗенХолд ".Според създателите на компанията Иван Николаев, Георги Георгиев и Тихомир Няголов инвестицията е стратегическа, с цел да може ZenArt да форсира развиването си. В момента в компанията работят 30 души, като до няколко месеца по проект техният брой би трябвало да се удвои. Консолидираните доходи на ZenArt през сдруженията " ЗенАрт ", " ЗенКорп " и " ЗенХолд " възлизат на над 1 млн. лева за 2020 година
Благодарим ви, че четете Капитал!
Вие употребявате конфиденциален режим на интернет браузъра си. За да прочетете публикацията, би трябвало да влезете в профила си.

Всеки консуматор може да чете до 5 публикации месечно без да има абонамент за Капитал.
Етикети 0 0

Капитал Фейсбук Twitter
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР