Фондът Founders Fund, ръководен от милиардера Питър Тийл, наскоро направи

...
Фондът Founders Fund, ръководен от милиардера Питър Тийл, наскоро направи
Коментари Харесай

Американска компания е похарчила $200 милиона за инвестиция в две топ криптовалути

Фондът Founders Fund, управителен от милиардера Питър Тийл, неотдавна направи забележителна инвестиция в двете най-големи криптовалути - Биткойн и Етериум.

Съобщава се, че компанията е отделила стратегически $200 милиона за придобиване на основни дялове в двата актива, което бележи самоуверено завръщане на крипто пазарите.

Този ход е сигнал за възходящо доверие измежду институционалните вложители, които внимателно навлизат още веднъж в крипто пространството след интервал на неустойчивост и регулаторна неустановеност.

Според Reuters Founders Fund е разделил инвестицията поравно сред Биткойн ( BTC ) и Етериум ( ETH ) през втората половина на 2023 година Въпреки провокациите пред крипто промишлеността, в това число срутва на огромни играчи като FTX и засиления регулаторен надзор, инвестицията на Founders Fund допуска оптимизъм за възобновяване на пазара.

Биткойн неотдавна надвиши $50,00, което в допълнение укрепи доверието в бранша. Founders Fund има история на ранни и нападателни вложения в криптовалути, като осъществя забележителна възвръщаемост от $1.8 милиарда, продавайки своите дялове преди срутва през 2022 година Тази последна инвестиция бележи доста наново нахлуване на пазара, отразявайки вярата в неговия дълготраен капацитет.

Питър Тийл, прочут със застъпничеството си за криптовалутите, изключително за Биткойн, преглежда цифровите валути като опция на обичайните финансови системи. Той вижда в тях обезпечаването на хедж против политиките на централните банки и акцентира смисъла на нововъведенията с минимална държавна интервенция.

Решението на Founders Fund да реинвестира в Биткойн и Етериум съставлява основен миг за целия пазар на криптовалути. Със забележителните си $12 милиарда ръководени активи и история на сполучливи вложения в ранен стадий, ходът на компанията алармира за възобновено доверие в дълготрайния капацитет на тези водещи цифрови активи.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР