Фонд Земеделие си е свършил работата. Той е направил всички

...
Фонд Земеделие си е свършил работата. Той е направил всички
Коментари Харесай

Порожанов: Фонд `Земеделие` си е свършил работата с къщите за гости. 32 ще възстановяват парите

„ Фонд „ Земеделие ” си е приключил работата. Той е направил всички „ чекове ” от позиция на условията за риск, разбор и инспекция. Дори са повишени инспекциите по къщите за посетители ”, съобщи в утринния блок на Нова телевизия земеделският министър Румен Порожанов.

Той уточни, че всички финансирани с евросредства къщи за посетители са качени на уеб страницата на Фонд " Земеделие ".

Министърът регистрира, че към 2018 година 32 къщи за посетители са с искане за цялостно възобновяване на парите, а 62 – с спомагателни констатации за ненапълно осъществяване на бизнес проекта.

„ В момента сме в процедура по събиране на средства за неизползване по предопределение на обекти, финансирани по програмата ”, изясни той. Търсените суми са към 10 милиона.

Повод за новите инспекции бе информацията за непознаване по предопределение къщи за посетители на фамилията на депутата от БСп Елена Йончева, както и оставката на зам.-директора на фонда Иванка Багдатова-Мизова. За последната се появи сигнал, че телефонът ѝ е оставен за връзка за къща за посетители на Юндола.

„ Поискал съм публична инспекция. По думите на госпожа Мизова тя е имала положителното желание да помогне на тези хора да си създадат уебсайт още през 2011 година Тогава си е поставила телефона и го е не запомнила. По нейните думи никой не я е търсил. Една инспекция може да откри дали е съпричастна към плана ”, съобщи Порожанов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР