Фонд Земеделие създаде електронната поща [email protected] за пожари. На нея

...
Фонд Земеделие създаде електронната поща pojari@dfz.bg за пожари. На нея
Коментари Харесай

Фонд Земеделие“ създаде имейл за сигнали за пожари

Фонд " Земеделие " сътвори електронната поща [email protected] за пожари. На нея може да се подават сигнали за пожари на аграрни земи на територията на страната.

Имейлът е оповестен на видно място на уеб страницата на институцията. От началото на годината в Държавна фирма " Земеделие " са постъпили 5 сигнала с 23 опожарени терена в областите: Пловдив, Хасково и Плевен. Местоположението им е локализирано с GPS и са осъществени измервания на засегнатите площи.

Съгласно Закона за запазване на земеделските земи глобата за първо нарушаване е от 1500 до 6000 лева, а при наново става от 2000 до 12 000 лева

От Фонд " Земеделие " напомнят, че през предходната година чиновниците на ДФЗ са направили изключителни инспекции по 115 сигнала за горящи аграрни площи в страната. Най-засегнати са областите Русе, Разград, Плевен, Монтана и Хасково.

Неправомерни практики по опожаряване на стърнища и други растителни останки през 2019 година са открити общо при 244 претенденти по схемите и ограниченията на директните заплащания.

Засегнати са 421 аграрни имота, като опожарената повърхност възлиза на 20 510 дка. Общата сума на наложените наказания ще бъде ясна след 30 юни, когато по Регламент завършват заплащанията за Кампания 2019 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР