Фонд за регионално развитие с бюджет от 1 милиард лева

...
Фонд за регионално развитие с бюджет от 1 милиард лева
Коментари Харесай

Държавна програма за развитие на регионите за 1 милиард лева


Фонд за районно развиване с бюджет от 1 милиард лв. ще финансира осъществяването на общински планове. Това заяви вицепремиерът и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов на конференция, на която показа целите си.

Той уточни, че към този момент се работи по основаването на фонда, който е залегнал и в управническата стратегия на подписаното съдружно съглашение. Амбицията е фондът да проработи още през тази година, сподели Караджов.

Общините ще аплайват за финансиране с планове въз основата на конкурсното начало. Това ще става по ясно написани критерии.

Идеята е да се осъществят сложни планове - подменя се ВиК инфраструктурата, по-късно се оправя улицата над нея и най-после тротоарите. Всичко това става поредно за избран интервал от време, а не кой когато има опция, изясни Караджов.

В противоположен случай се получава " държавна какафония ", хората се тормозят с разкопки и поправки, а задачата е фондът да реши този проблем, добави министърът на районното развиване.

Проектите на трите най-бедни района у нас - Родопи, Странджа-Сакар и Северозападния ще имат преимущество и ще получават бонус точки за необлагодетелствани региони, каквато процедура има и сега, сподели Гроздан Караджов. Така ще се реализира доближаване на стандарта на живот, добави той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР