Фонд „Обединени срещу COVID-19“, иницииран от Български дарителски форум, Фондация

...
Фонд „Обединени срещу COVID-19“, иницииран от Български дарителски форум, Фондация
Коментари Харесай

Община Берковица получи финансова помощ от фонд Обединени срещу COVID-19

Фонд „ Обединени против COVID-19 “, иницииран от Български дарителски конгрес, Фондация „ Америка за България “, Посолство на Съединени американски щати в България и Американска комерсиална камара в България предоставиха на Община Берковица подаяние в размер на 10 000 лв. за потребностите на обществените заведения на територията на община Берковица, както и на персоналните асистенти и консуматори по Закона за персоналната помощ, с които Община Берковица има подписани контракти. Финансовата помощ е въз основа на направен план за незабавна поддръжка за подкрепяне на уязвими общности, наранени от рецесията с вируса Коронавирус – 19 в България, чиято съществена цел е подкрепяне на личния състав, предоставящ обществени услуги в обществените заведения на територията на общината, за възстановяване на услугите и полагане на спомагателни грижи за потребителите, с които да не се позволява заразяване с ковид.
На обществените институции бяха предоставени дезинфектанти и средства за разчистване на пространства, защитни маски за многократна приложимост и защитни ръкавици за еднократна приложимост, както и дълбокопочистващ гел-дезинфектант. Маските са ушити от берковска шивашка компания, а дезинфектантите и ръкавиците са доставени от търговски обекти, извършващи активност в града, с което Община Берковица подтиква локалния бизнес.
Фонд „ Обединени против COVID-19 “ е основан за подкрепяне на уязвими общности, наранени от рецесията с вируса COVID-19 в България. Благодарение на набраните дарителски средства от фондации, компании и самостоятелни донори, Фондът поддържа действия, ориентирани към първостепенни потребности, в това число доставка на храни, медикаменти, защитни средства, ежедневна грижа, психическа помощ и различен тип поддръжка, с които се цели оказване на помощ на най-уязвимите групи в обществото.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР