Фонд „Мениджър на финансови инструменти в България“ (ФМФИБ) ЕАД избра

...
Фонд „Мениджър на финансови инструменти в България“ (ФМФИБ) ЕАД избра
Коментари Харесай

Избраха посредници, които да управляват над 383 млн. лв. по европроекти

Фонд „ Мениджър на финансови принадлежности в България “ (ФМФИБ) ЕАД избра медиатори – Фондове за градско развиване (ФГР), които да ръководят запас от 383,3 млн. лева
Посредниците имат ангажимент да обезпечат и спомагателен частен запас, като сумата, която ще доближи до крайните получатели, се чака да доближи близо 600 млн. лева Те ще подписват контракти с общини, физически и юридически лица за субсидиране на европроекти на териториален принцип.
Фонд градско развиване е инструмент, финансиран от Оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014 – 2020 и се явява продължение на самодейността JESSICA от предходния програмен интервал. Договорите за избор на медиатори са подписани на 20 септември, а през вчерашния ден са докладвани в Агенцията за публични поръчки.
Консорциум " Фонд за устойчиви градове " ще ръководи планове в Южна България и в столицата. За планове в Южна България са планувани близо 135,5 млн. лева, а за София – 87,4 млн. лв.. Консорциумът се състои от Обединена българска банка, фонд „ ФЛАГ “, „ Фонд за стабилно градско развиване “ ЕАД и Българска консултантска организация. Спечелената от този консорциум поръчка за ходатайство за град София е на стойност близо 10,6 млн. лева без Данък добавена стойност, а за Южна България – на стойност 16 664 274 млн. лева
За територията на Северна България договорът е подписан с „ Регионален фонд за градско развиване “ АД, който ще борави с финансов запас от 130,4 млн. лева Водещ акционер с 52% в него е „ Сосиете Женерал Експресбанк “ и съакционери: финансова компания „ Елана “ (24%) и „ Болкан Адвайзърс “ АД (24%). Договорът на сдружението за ходатайство е на стойност 8,6 млн. лева без Данък добавена стойност.
Фондът „ Мениджър на финансови принадлежности в България “ е основан от Министерския съвет като профилирано държавно комерсиално сдружение за ръководство на финансовите принадлежности по шест европейски стратегии.Всички средства, планувани в тях, са обединени в общ Фонд на фондовете.
Средствата във Фонда за градско развиване ще съставляват заеми с вградени гаранции, ориентирани към необятен кръг евентуални крайни получатели, общини и общински предприятия, частни компании, публично-частни партньорства, физически лица и други. Отпуснатите финансови запаси ще поддържат планове, подобряващи градската среда, стимулиращи стопански напредък в районите и допринасящи за повишение на енергийната успеваемост.
Новост за сегашния програмен интервал е, че финансирането ще обгръща 39 общини, в съпоставяне със 7 за предишния, а средствата са 5 пъти повече – 353.3 млн. лв.. Освен това част от вложенията са ориентирани в поддръжка на културното завещание и туризъм в цялата страна.
320,2 млн. лева от общия обществен запас е за финансиране на крайни получатели (в това число хонорари за управление) и 33.1 млн. лв. са за покриване на загуби на финансовите медиатори по предоставено съфинансиране, така наречен портфейлни гаранции.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР