Фон дер Лайен подкрепя постигането на климатично неутрална икономика към

...
Фон дер Лайен подкрепя постигането на климатично неутрална икономика към
Коментари Харесай

ЕС обмисля въвеждането на нови енергийни данъци

Фон дер Лайен поддържа постигането на климатично неутрална стопанска система към 2050 година

Европейският съюз (ЕС) обмисля да вкара нови енергийни налози, оповестява Reuters, базирайки се на източници от Брюксел. Сред вероятните стъпки са по-високи минимални данъчни ставки върху силата, налози върху изкопаемите горива и завършек на изключенията за въздушния и морския превоз, написа организацията

Позицията на Европейска комисия

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики През миналата седмица новоизбраната председателка на Европейската комисия (ЕК) Урсула декор ден Лайен, която ще заеме поста си през ноември, съобщи, че oпазването на околната среда е " определящата задача на нашето потомство ", и добави, че това е " морално, човешко и политическо обвързване ".

В момента Европейски Съюз има обвързваща цел да понижи парниковите газове с минимум 40% до 2030 година спрямо равнищата им от 1990 година, само че новата комисия счита, че задачата за 2030 година може да бъде надвишена. Фон дер Лайен към този момент алармира, че желае да увеличи задачата за идващото десетилетие до 50 или 55%. Германката също по този начин поддържа постигането на климатично неутрална стопанска система към 2050 година

В новата комисия за климатичните политики ще дава отговор Франс Тимерманс, който беше назначен за втори вицепрезидент. " Нуждаем се от амбициозна зелена нова договорка за Европа, която да оформи бъдещето на нашите деца и да подсигурява тяхното здраве, разцвет и сигурност ", счита Тимерманс. Фон дер Лайен към този момент насочи съответни претенции към Тимерманс и му повери осъществяването на предизборните си обещания по отношение на климата.

В петък финансовите министри на 27-те страни членки се срещнаха, с цел да обсъдят по какъв начин повереният им сектор може да способства за опазването на околната среда. Преди срещата немският министър на финансите Олаф Шолц съобщи, че са нужни " фрапантни стъпки ", и прикани за интернационално подпомагане в региона.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР