Фолксваген заяви, че дъщерното му дружество Ауди се е съгласило

...
Фолксваген заяви, че дъщерното му дружество Ауди се е съгласило
Коментари Харесай

Ауди ще плати глоба от 800 млн. евро по аферата „Дизелгейт“

Фолксваген съобщи, че дъщерното му сдружение Ауди се е съгласило да заплати санкция от 800 милиона евро (927 млн. долара), наложена от немски прокурори в границите на следствието за измами с дизелови нездравословни излъчвания.

" Ауди АГ одобри санкцията " на следователите, наложена за " отклонения от регулаторните условия в дизелови елементи (мотори) V6 и V8 и дизелови транспортни средства ", се споделя в изказване на групата, добавяйки, че " санкцията директно ще засегне финансовите облаги на Фолксваген " за 2018 година.

" Административната процедура против " Ауди АГ ", повдигната поради дизеловия скандал, се закрива по правно обвързващ метод ", обявиха прокурорите от Мюнхен.

Глобата ще внесе спомагателни усложнения наред с общите разноски за вътрешни санкции, противоположни изкупувания и повторни покупки на стойност над 27 милиарда евро, които Фолксваген трябваше да заплати в границите на " дизеловия " скандал.

Компанията, основана във Волфсбург претърпя удар за още един милиард евро през юни 2018г., когато се съгласи да заплати сходна санкция, наложена от прокурорите от Брансуик за коли с тяхната марка.

ФВ е позволил през 2015 година да внедри по този начин наречените " устройства за манипулиране на нездравословни излъчвания " в 11 милиона автомобила по целия свят.

Такъв програмен продукт разрешава на транспортните средства да наподобява, че дават отговор на изискванията, до момента в който в действителност изхвърлят доста пъти по-вредни газове на пътя като азотните оксиди (NOx). /АФП
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР