Фолксваген Голф вече десетилетия наред е най-любимият автомобил на германците.

...
Фолксваген Голф вече десетилетия наред е най-любимият автомобил на германците.
Коментари Харесай

Тесла 3: новият народен автомобил на Германия?


" Фолксваген Голф " към този момент десетилетия наред е най-любимият автомобил на германците. Но напоследък " Тесла " диша във врата на най-големия немски авто тръст. Кой ще надделее в тази конкуренция?

През септември " Тесла " съвсем настигна " Фолксваген " по продажби в Германия: в страната бяха регистрирани 6886 автомобила " Фолксваген Голф " и 6828 автомобила " Тесла 3 ". Германските медии обърнаха огромно внимание на тази статистика и я оцениха като изрично доказателство, че на вътрешния авто пазар настъпват трагични промени.
Редакцията предлага
" Тесла " може да изпревари " Фолксваген " на лична територия

Назряващата сензация се дължи на обстоятелството, че " Фолксваген Голф " доминираше на този пазар не години, а напряко десетилетия като най-предпочитан автомобил. И безусловно се трансформира в " национална кола ", какъвто е и дословният превод на " Фолксваген ". Моделът " Голф " за пръв път излезе на пазара през 1974 година, а през днешния ден от конвейерите излиза към този момент осмото потомство голфове. И ето че: " Тесла " догонва голфовете, а през идните месеци може и да ги изпревари.

Един електромобил от Съединени американски щати е на път да задмине водача на немския пазар, където обичайно се продават най-много коли с мотори с вътрешно горене - бензин или дизел. А най-големият абсурд се състои не в това, че вносните презокеански коли се състезават с обичайния немски " Фолксваген ", а в местоположението на първия европейски цех на " Тесла ", който може би ще проработи още тази година. Той беше построен таман в родината на " националните коли " - Германия.

Да, сензационната статистика се отнася единствено за септември. Иначе за първите три тримесечия на годината " Фолксваген Голф " доста изпреварва " Тесла 3 " по брой продадени и дадени на лизинг коли. Да не приказваме, че по немските аутобани пътуват цели 35 милиона голфа от осемте генерации.

Но за оценка на трендовете е значима не толкоз славната история, колкото очевидните промени сега. А те са тревожни за управлението на " Фолксваген ": в съпоставяне със септември предходната година продажбите на техните коли са спаднали с 41%, а на " Тесла " са се нараснали със 146%.

" Фолксваген " влага съществено в електрически автомобили

Чудно ли е тогава, че колосът " Фолксваген ", който се конкурира с " Тойота " за купата " максимален автомобилостроител " в света, в този момент счита " Тесла " за толкоз сериозен съперник, че дружно с дъщерните си компании трескаво създава лични електрически коли? През август моделът VW ID3 даже съумя да изпревари " Тесла 3 " в сегмента на електрическите автомобили, захранвани с батерия, а през първото полугодие най-продаваният електрически автомобил на немския пазар беше различен модел на " Фолксваген " - дребният VW Up.

ID.3 е първият напълно електрически модел на " Фолксваген ".

Успоредно с това в първокласната класа коли към лидерската позиция напира друга марка на концерна " Фолксваген " - " Порше ". През септември вкъщи " Порше " съумя да реализира една много алегорична победа. В най-скъпия и влиятелен сегмент на автопазара, където до момента решително царуваха мерцедесите от S-класа с мотори с вътрешно горене, водачеството ненадейно пое " Порше " - и то с една напълно електрическа лимузина - модела " Тайкан ".
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР