Фолклорна певица от Чехия е починала, след като умишлено се

...
Фолклорна певица от Чехия е починала, след като умишлено се
Коментари Харесай

Голяма грешка! Певица почина, след като умишлено се зарази с COVID-19


Фолклорна певица от Чехия е умряла, откакто съзнателно се е заразила с ковид, оповестява BBC.

57-годишната Хана Хорка не е била имунизирана и е разгласила в обществените медии, че се възвръща след позитивния тест, само че два дни по-късно е умряла.

Синът ѝ Ян Рек съобщи, че тя се е заразила преднамерено, когато той и татко му са имали вируса, с цел да може да получи пропуск за достъп до избрани места.



Ян и неговият татко, които са изцяло имунизирани, се заразили с Covid-19 по Коледа. Майка му обаче преднамерено решила да не се изолира от тях и желала да бъде изложена на вируса.

В Чешката република се изисква доказателство за имунизация или скорошно преболедуване, с цел да се получи пропуск за доста обекти, в това число кина, питейни заведения и кафенета.

Хана Хорка била член на една от най-старите чешки фолклорни групи - Asonance. Искала е да хване Covid-19, с цел да има по-малко ограничавания за придвижването ѝ, изяснява синът ѝ. Два дни преди да почине, тя написала в обществените мрежи: " Сега ще има спектакъл, сауна, концерт ".

В сряда броят на случаите на ковид в Чехия доближи нов връх, като бяха регистрирани 28 469 случая при население от 10,7 млн. души.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР