Фолклорна певица от Чехия е починала, след като умишлено се

...
Фолклорна певица от Чехия е починала, след като умишлено се
Коментари Харесай

Чешка певица почина, след като умишлено се зарази с Covid-19

Фолклорна певица от Чехия е умряла, откакто съзнателно се е заразила с ковид, оповестява BBC.

57-годишната Хана Хорка не е била имунизирана и е разгласила в обществените медии, че се възвръща след позитивния тест, само че два дни по-късно е умряла.

Синът ѝ Ян Рек съобщи, че тя се е заразила преднамерено, когато той и татко му са имали вируса, с цел да може да получи пропуск за достъп до избрани места.

Ян и неговият татко, които са изцяло имунизирани, се заразили с Covid-19 по Коледа. Майка му обаче преднамерено решила да не се изолира от тях и желала да бъде изложена на вируса.

В Чешката република се изисква доказателство за имунизация или скорошно преболедуване, с цел да се получи пропуск за доста обекти, в това число кина, питейни заведения и кафенета.

Хана Хорка била член на една от най-старите чешки фолклорни групи - Asonance. Искала е да хване Covid-19, с цел да има по-малко ограничавания за придвижването ѝ, изяснява синът ѝ. Два дни преди да почине, тя написала в обществените мрежи: " Сега ще има спектакъл, сауна, концерт ".

В сряда броят на случаите на ковид в Чехия доближи нов връх , като бяха регистрирани 28 469 случая при население от 10,7 млн. души.
 Хиляди чехи на митинг против наложителната Коронавирус имунизация
Хиляди чехи на митинг против наложителната Коронавирус имунизация

Поредна проява на пожарникари, служители на реда и избавителни работници
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР