Фокусираният върху стартиращи компации кредитор SVB Financial Group (SIVB.O) стана

...
Фокусираният върху стартиращи компации кредитор SVB Financial Group (SIVB.O) стана
Коментари Харесай

Борсите са разтърсени от най-големия банков фалит в САЩ след 2008 г.

Фокусираният върху започващи компации заемодател SVB Financial Group (SIVB.O) стана най-голямата банка, която банкрутира в Съединени американски щати след финансовата рецесия от 2008 година Колапсът на банката бе неочакван и провокира трус на международните пазари. В банката остават блокирани милиарди долари на технологичени компании и вложители.

Калифорнийският банков регулатор затвори банката в петък и назначи Федералната корпорация за гарантиране на депозитите (FDIC) като синдик за по-късно предписание с нейните активи.

Базиран в Санта Клара банка беше класиран като 16-то място в Съединени американски щати в края на предходната година с към 209 милиарда $ активи.Специфичните детайлности за неочаквания колапс на фокусираната върху технологиите банка към момента не са изяснени, само че е ясно, че нападателните покачвания на лихвените проценти от Федералния запас утежниха финансовите условия за стартъп компании, които е изиграло централна роля.

Докато се опитваше да набере капитал, с цел да компенсира изтичащите депозити, банката загуби 1.8 милиарда $ поради скоростна ликвидация на държавни облигации, чиято цена така и така се беше намалила от повишението на лихвите.

Фалитът на Silicon Valley Bank е най-големият от банкрута на Washington Mutual през 2008 година, което отприщи финансова рецесия през 2008 година. Катастрофата от 2008 година докара до по-строги финансови регулации в Съединени американски щати и Европейски Съюз.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР