Фокусиран да отправи възможно най-много обиди и квалификации за бившите

...
Фокусиран да отправи възможно най-много обиди и квалификации за бившите
Коментари Харесай

Тошко Йорданов засрами Ива Митев с неграмотност

Фокусиран да насочи допустимо най-вече обиди и квалификации за някогашните си сътрудници от Политическа партия, водачът на депутатите на Има Такъв Народ Тошко Йорданов изрече погрешно изказване за изпълнителната власт в България. Според него, тя е „ назначаема “. Съпратийката му и някогашен ръководител на Народното събрание Ива Митева се опита да замаже гафа му, като го поправи, че изпълнителната власт е избираема. Йорданов обаче се запъна и почна да спори, без значение какво споделят законите.

Лидерът на групата на Има Такъв Народ разви пред медиите теорията, че проблемите на страната идвали от това, че водачите на партии ставали министър председатели. Това в действителност е практиката по целия свят, само че съгласно Тошко Йорданов, това е погрешно и водачите трябвало да стоят дистанцирани от властта и да командват партиите по образеца на Слави Трифонов.

„ Не се ли нагледахте от толкоз години насам, когато водач на една партия е министър-председател? И в случай че сгафи и направи някоя нелепост, както съвсем всички са правили – и Костов, и Жан Виденов, да не приказваме за Бойко Борисов, както и сега индивидът от Канада, следствията са за цялото държавно управление и за целия парламент. Докато другояче, изпълнителната власт е назначаема “, съобщи Тошко Йорданов. След тази имитация обаче той се обърна към Ива Митева за удостоверение, че е прав.

Тя обаче нямаше по какъв начин да удостовери грешката му, за която възпитаник би получил двойка. „ Избираема е “, поправя го Митева.

„ Избираема е, но на практика Народното събрание я назначава… добре де, избира я и я праща на работа. И може да я махне, нали по този начин? И тогава един министър не е толкоз значим за цялата страна. Но когато той е водач на партия, цялата му парламентарна група скача да изяснява, какъв брой добре му миришат чорапите и цялата страна отива на майната си “, отвърна троснато Тошко Йорданов и обърна тил на репортерите.

През това време Ива Митева безусловно се чудеше къде да гледа, до момента в който потъваше в земята от позор от думите на шефа на групата си. Тя остана по-късно да дообясни позицията на Има Такъв Народ след консултациите при президента Румен Радев за сформиране на ново държавно управление.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР