Фокусът в областта на електронното управление е насочен към намаляване

...
Фокусът в областта на електронното управление е насочен към намаляване
Коментари Харесай

Въведени са 358 електронни административни услуги

Фокусът в региона на електронното ръководство е ориентиран към понижаване на административната тежест за хората и за бизнеса при потреблението на софтуерна опция за централизирано заявяване, сподели по време на парламентарния надзор вицепремиерът Марияна Николова  Марияна Николова Марияна Николова е родена на 16 септември 1975 година Завършила е „ Публична администрация и. Тя добави, че все още по модела са създадени и въведени общо 358 електронни административни услуги и са създадени 436 електронни форми за заявяване и придружителни документи за централната, регионалната и общинската администрация, които са оповестени на Единния портал за достъп да електронни и административни услуги.

Вицепремиерът заяви, че изпълнените ограничения по Пътната карта към Актуализираната тактика за развиване на електронно ръководство на България 2019 - 2023 година към 15 юли са седем. В обновената Пътна карта са залегнали общо 90 ограничения. Изпълнените ограничения са осъществени със средства по оперативна стратегия "Добро ръководство ". Сред изпълнените ограничения Николова уточни прекосяването към потребление и продан единствено на електронни документи и електронно наличие от органите на изпълнителната власт.

Близо 12 500 търсещи работа лица са декларирали услугата през Портала за е-услуги на ДАЕУ

Тя подсети, че в първите дни след оповестяването на изключителното състояние поради ковид Държавната организация за електронно ръководство и още няколко институции на национално и на европейско ниво са обединили старания за бързото разпространение на препоръки за киберсигурност и киберкултура. В интервала март - юни са предоставени нови електронни административни услуги за хората и бизнеса, които са били създадени взаимно със общественото ведомство, Национален осигурителен институт, Министерство на вътрешните работи и други институции.

Към момента, с реализирането на ограниченията, са спестени време и разноски за бизнеса, жителите и администрацията, усъвършенствана е работата финансовия бранш и на правосъдната система по отношение на прехвърлянето на Централния указател на особените залози към Агенцията по вписванията, усъвършенствана е събираемостта на приходите, позитивни резултати има и в региона на публичните поръчки, сподели вицепремиерът.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР