Фокусът на работата ни като председател на Съвета на Европейския

...
Фокусът на работата ни като председател на Съвета на Европейския
Коментари Харесай

България се фокусира върху отбранителните способности на ЕС

" Фокусът на работата ни като ръководител на Съвета на Европейския съюз в региона на военните аспекти на Общата политика за сигурност и защита ще бъде в две съществени посоки : по-нататъшни действия в развиването на отбранителните качества на Европейски Съюз и съдействие с сътрудниците ", разяснява началникът на защитата генерал-лейтенант Андрей Боцев

Началникът на защитата провежда формален банкет за представителите на държавите-членки и на институциите във Военния комитет на Европейски Съюз във връзка откриването на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, в непрекъснатото посланичество на Република България към Европейски Съюз в Брюксел, Белгия.

" В региона на качествата ще продължим напъните и самодейностите, произлизащи от новата Глобална тактика на Европейския съюз по външна политика и сигурност. Очакванията са, че Координираният годишен обзор на защитата ще помогне да се осъществя проектът за развиване на качествата и да се дефинират нови области за пускане на взаимни планове , които биха могли да бъдат прегледани в границите на Постоянно структурираното съдействие и Европейския фонд за защита ", добави генерал-лейтенант Андрей Боцев.

 Румен Радев настоя за интеграция на родната защита в европейската Обновена
Румен Радев настоя за интеграция на родната защита в европейската

Заседанието на КСНС завърши с консенсус

Генерал-лейтенант Боцев се спря също на продължаването на работата по Европейския фонд за защита и приемането на Регламента за основаване на Европейска програм а за индустриално развиване в региона на защитата.

Началникът на защитата означи, че по второто направление за работа при българското европредседателство ще бъдат продължени напъните за задълбочаване на стратегическото партньорство с НАТО . Той уточни също, че България ще сложи характерен фокус на взаимоотношението сред двете организации в района на Западните Балкани .

В отговор ръководителят на Военния комитет на Европейски Съюз военачалник Михаил Костаракос изрече признателност за гостоприемството и пожела триумф в осъществяване на целите за работа на българското европредседателство.

 25 страни от Европейски Съюз в плана за европейска защита
25 страни от Европейски Съюз в плана за европейска защита

Сътрудничеството ще стартира със 17 съответни плана
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР