“Фокусът на работата ни като председател на Съвета на Европейския

...
“Фокусът на работата ни като председател на Съвета на Европейския
Коментари Харесай

Андрей Боцев: Във военната област фокусът на председателството е в развитието на отбранителните способности на ЕС

“Фокусът на работата ни като ръководител на Съвета на Европейския съюз в региона на военните аспекти на Общата политика за сигурност и защита ще бъде в две съществени посоки: по-нататъшни действия в развиването на отбранителните качества на Европейски Съюз и съдействие с сътрудниците ”. Това сподели началникът на защитата генерал-лейтенант Андрей Боцев на формалния банкет, даден от негово име за представителите на държавите-членки и на институциите във Военния комитет на Европейски Съюз във връзка откриването на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, оповестиха от МО. Събитието се състоя през вчерашния ден, 10 януари, в Постоянното посланичество на Република България към Европейски Съюз в гр. Брюксел, Белгия.

„ В региона на качествата ще продължим напъните и самодейностите, произлизащи от новата Глобална тактика на Европейския съюз по външна политика и сигурност. Очакванията са, че Координираният годишен обзор на защитата ще помогне да се осъществя проектът за развиване на качествата и да се дефинират нови области за пускане на взаимни планове, които биха могли да бъдат прегледани в границите на Постоянно структурираното съдействие и Европейския фонд за защита “, добави генерал-лейтенант Андрей Боцев. Той се спря също на продължаването на работата по Европейския фонд за защита и приемането на Регламента за основаване на Европейска стратегия за индустриално развиване в региона на защитата.

Началникът на защитата означи, че по второто направление за работа при българското европредседателство ще бъдат продължени напъните за задълбочаване на стратегическото партньорство с НАТО. Той уточни също, че България ще сложи характерен фокус на взаимоотношението сред двете организации в района на Западните Балкани.

В отговор ръководителят на Военния комитет на Европейски Съюз военачалник Михаил Костаракос изрече признателност за гостоприемството и пожела триумф в осъществяване на целите за работа на българското европредседателство.

От страна на най-високия боен орган в границите на Съвета на Европейски Съюз, на събитието участваха военните представители и техните заместници, шефът на офиса на ръководителя и ръководителите на работните групи. Със своето наличие приема почетоха също представители на Европейската работа за външна активност (ЕСВД), Европейската комисия и Европейската организация по защита, генералният шеф и шефовете от Военния секретариат на Европейски Съюз, управлението на дирекция „ Управление на рецесии и обмисляне “ в ЕСВД, както и военните представители в НАТО и на страните-партньори.

Гостите бяха прелестно сюрпризирани от осъществявания на достоверен български фолклор.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР