Фокусът на проекта „Любими бабини рецепти“ са храната с история

...
Фокусът на проекта „Любими бабини рецепти“ са храната с история
Коментари Харесай

Търси се: Любимата бабина вкуснотия

Фокусът на плана „ Любими бабини предписания “ са храната с история и спомените с усет и мирис

С какво ви гощаваше баба, когато бяхте деца? Мекички с домакински конфитюр, хрупкава баничка, някой сладкиш с каквото е имала в шкафа, питка със сиренце или пък нещо, измислено от нея и приготвено с подръчни артикули, което никой различен в никакъв случай не ви е приготвял и години по-късно продължавате да пробвате да докарате на усет?

Да имаш баба и тя да те глези с какви ли не сладки и солени чудесии, е привилегия. Това значи да имаш мемоари с усет, цвят и мирис, а ястията, които ти самият един ден ще приготвяш, да имат история.

 Mate Kitchen Mate Kitchen

Да намери, сготви и показа с колкото се може повече хора тези вкусни истории, се е заел екипът на . От началото на април на уеб страницата matekitchen.com тече дейна акция, в границите на която потребителите могат да споделят своите обичани бабини предписания и историите, свързани с тях, които ги вършат толкоз скъпи и цени. Освен че се ангажират да ги сготвят и да създадат по този начин, че те да стигнат до повече хора, от matekitchen.com си сложили и амбициозната задача да съберат най-въздействащите в специфична книга, направена от хората за хората.

„ Проектът се роди напълно непринудено над едно писмо, изпратено от наша почитателка, в което тя ни оферираше напълно елементарна рецепта за копривена чорба, която обаче се подготвя в фамилията й към този момент три генерации. Жената показа с нас, че не е имала шанса да познава баба си и все пак тя е част от нея поради уроците по готвене и отношение към продуктите, които е получила от нея през опита на своята майка. Това ни накара да се замислим за чисто човешката ни податливост да одобряваме доста неща в живота за даденост и околните си хора най-много. Ние самите в екипа си припомнихме такива наши елементарни и в същото време доста специфични предписания и концепцията изскристализира доста бързо “, споделя основателят на Mate Kitchen Мила Кръстева.

 Mate Kitchen Mate Kitchen

Кампанията ще протече в границите на няколко месеца, в които потребителите могат да опишат за своите обичани вкуснотии. Освен че най-въздействащите от тях ще попаднат в книгата с обичани бабини предписания, те имат опция да завоюват и страхотни тематични награди. До 23 май на можете да разкажете за сладките и солени печива, с които ви е глезила вашата баба. Най-емоционалните истории вземат участие в игра за селекция от бутикови брашна.

„ Рецептите са несъмнено значими, само че по-ценни за нас са историите зад тях, тъй като всяко от тези ястия е в действителност нечий благ спомен, който има усет и мирис, то е прекарване. Това прави нашата задача двойно по-отговорна, защото ние би трябвало да създадем самобитна историческа възстановка и да пресъздадем чувствата и страстите на толкоз доста и разнообразни хора по допустимо най-достоверния метод “, споделя основателят на Mate Kitchen Мила Кръстева и насочва признателност към всички, които към този момент са се присъединили в акцията.

„ Най-впечатляващото нещо е по какъв начин хората се пробват да облекат тези свои вкусни прекарвания с думи и, споделяйки с нас рецептите и историите си, действително ни позволяват до най-личния си свят. За нас от Mate Kitchen това е голяма чест! “

 Mate Kitchen Mate Kitchen

Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР