Фокусът на областните управители ще бъде върху отношението към изборния

...
Фокусът на областните управители ще бъде върху отношението към изборния
Коментари Харесай

Стефан Янев: Основната ни задача е да организираме честни и прозрачни избори

Фокусът на регионалните шефове ще бъде върху отношението към изборния развой - да отговорим на условието за почтени и транспарантни избори. Това съобщи служебният министър-председателят Стефан Янев, който показва новите регионални шефове, назначени от служебното държавно управление.

В началото той ги поздрави с назначенията и акцентира, че това заседание го вършат за: " да сме наясно и да знаем, че вървим в една посока.

" Всички наши старания ще бъдат отдадени точно на това: провеждането на изключителни парламентарни избори на 11 юли, тъй че процесът на самото осъществяване да бъде обезпечен. В същото време да не се позволен негативи, на които сме били очевидци преди и оптимално да ограничим всички тези практики, които след изборите водят до една дискусия и една динамичност в говоренето, която споделя, че е имало нещо неправилно ", сподели още Янев.

Служебният министър председател акцентира, че това не е единствено ангажимент на държавното управление, само че и на други органи, в частност ЦИК ". По думите му той разчита на всички институции да свършат работата си, с цел да протече процесът по гласуването безпроблемно.

" Ние си даваме сметка, че работим в условия на една неотдавна изменена нормативна база. Избирателният кодекс напълно неотдавна беше изменен. И в най-важната му част той изисква провеждането на тези избори да бъде извънредно с машини. Това е една доста сериозна задача за страната, която по едно и също време с нейната съвестност слага въпроси за метода на този вид осъществяване. Вече приказваме за повсеместен метод ", разяснява министър председателят.

Премиерът прикани регионалните шефове да имат подготвеност да ползват гъвкави решения в изборния ден в секции, където би имало скупчване на хора, тъй че да няма опашки. Надява се ЦИК да организира бързо състезанието за спомагателни машини, които да бъдат съответно сертифицирани и осведомително обезпечени.

Янев изрази сигурност, че както от страна на изпълнителната власт, по този начин и в лицето на регионалните шефове, ще откри поддръжници тези въпроси да бъдат решавани бързо и дейно.

" Едновременно с това не трябва да подценяваме и подводните камъни във всички тези процеси, които малко или доста биха могли да се появят по пътя на организацията на изборите. Не го споделям като предизвестие, споделям го като една опция, която би трябвало да имате поради - да имаме подготвеност за еластичност и ефикасни решения, които да водят към законни избори, към избори, които са задоволително почтени и транспарантни, тъй че да бъдат разпознати от болшинството от българските жители ", сподели още министър-председателят.

Янев показа новите 28 регионални шефове в страната. Те имат малко повече от месец, с цел да приготвят изборите на 11 юли.

В Министерския съвет министър председателят Стефан Янев, министърът на стопанската система Кирил Петков и министърът на финансите Асен Василев ще обсъдят с регионалните шефове организацията и подготовката за провеждането на идните парламентарни избори. На конференцията участват и заместник-министърът на труда и обществената политика Лазар Лазаров, както и специалисти от съответните ведомства.

Очаквайте детайлности.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР