Фокус се сдоби със снимка на документа, с който ГЕРБ

...
Фокус се сдоби със снимка на документа, с който ГЕРБ
Коментари Харесай

Вижте документа, с който от ГЕРБ ще атакуват Лукойл и дерогацията

" Фокус " се снабди със фотография на документа, с който ГЕРБ ще изискат надзор по използване на ограничаващите мерски с оглед дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна. 

Към този час наши източници оповестяват, че срещата за дерогацията на " Лукойл " е в ход. Това ще бъде водеща тематика тази седмица, откакто в края на предходната и през почивните дни пристрастеностите в (не)коалицията се нажежиха. 

На срещата в Народното събрание би трябвало да участват Бойко Борисов, Делян Пеевски, Йордан Цонев, Делян Добрев, министър председателят Николай Денков и Асен Василев.

От " Продължаваме промяната “ упорстват дерогацията да остане още една година, с цел да не се вдигнат цените на горивата. А от ГЕРБ обявиха, че внасят искане тя да бъде анулирана незабавно.

Другите партии към този момент не разясняват тематиката.

Според водача на ГЕРБ Бойко Борисов се прокрадва наклонност, че дерогацията може да повлияе на цената на горивата. " Вече години откогато имаме дерогация, поевтиняха ли ви нафтата, бензинът или пораства непрестанно? Сега има боязън, че ние ще предложим след седмица да няма дерогация. Месеци наред държавното управление нищо не прави против " Лукойл ". Петролът същият, цените на горивата пак в небесата. От газа българите ще печелят по 3 милиарда лв., а от " Лукойл " до момента от джобове ни са излезли 3 милиарда $. С какво ни плашат? ", попита той в неделя. 

В изявление депутатът Делян Добрев отиде още по-далеч, като заприказва намерено за корупционно обгрижване на ползите на " Лукойл ". Добрев не загатна съответни имена, само че попита за какво министър председателят Николай Денков и финансовият министър Асен Василев се борят със зъби и нокти за " Лукойл ". Добрев посочи заетата от Асен Василев последна позиция при договарянето на дерогацията позиция, че в случай че България не я получи, ще блокира глобите против Русия и нежеланието на " Продължаваме промяната " дерогацията да се анулира, макар че потребителите не печелят нищо от нея. " Чувам, че всичко това е поради едни 5 млн. евро на месец ", сподели Добрев.

" Бих се радвал да чуя причини, които да покажат, че в случай че се спре дерогацията на съветския нефт по-рано от 2024 година, след една седмица няма да се качат цените на горивата на бензиностанциите. Ако някой потвърди, че за една седмица няма да скочат горивата, без дерогацията на съветски нефт, ще подкрепим това предложение ", сподели от своя страна Кирил Петков.

Документа можете да видите в галерията ни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР