Фокус на работа ми е да се намери вариант за

...
Фокус на работа ми е да се намери вариант за
Коментари Харесай

Тагарев търси вариант за противодействие на руската дезинформация

Фокус на работа ми е да се откри вид за противопоставяне на съветската дезинформация във Въоръжените сили. Това съобщи министърът на защитата Тодор Тагарев през днешния ден, по време на конгрес на тематика " Руската дезинформация и българският институционен и медиен диалог ",

По думите му противодействието на дезинформацията изисква напъните на държавни институции, самостоятелни регулатори, публични организации, които имат интерес в областта на защитата. Според него това се постанова, с цел да е ясно, че военнослужещите, за които държавното управление и Народното събрание заделят големи средства за превъоръжаване, повишение на заплатите и обществения статус, не се поддават на въздействие в непознат интерес.

" Противодействието на хибридните закани може да бъде единствено и само противопоставяне от страна на цялата страна и на цялото общество ", добави Тагарев.
 Тагарев не вижда учредения във ветото на Радев за БТР-ите за Украйна Обновена
Тагарев не вижда учредения във ветото на Радев за БТР-ите за Украйна

Ресорната военна комисия в последна сметка отхвърли ветото на президента

Според министъра на защитата в тази задача би трябвало да бъдат включени всички държавни институции, в това число служби за сигурност, контраразузнаване, финансово разузнаване, всички типове регулатори, които следят и пазят конкуренцията и регламентират държанието на медиите, публични и частни организации.

" Няма отговор единствено от една институция и даже единствено от страна на държавното управление, би трябвало да бъде от цялото общество ", безапелационен беше Тодор Тагарев. Той дефинира като значима стъпка за противодействието на дезинформацията на национално равнище подписването на Меморандум за съгласие сред Съединените щати и България за противопоставяне на външна интервенция и осведомително манипулиране. Основен акцент в него са образованията и основаването на структури в държавните институции.

Министър Тагарев уточни, че напъните в Министерството на защитата са съсредоточени към повишение на потенциала за противопоставяне на пропагандата и дезинформацията и дейното включване на военните медии в противопоставяне на дезинформационните акции.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР