Фоизложба, подредена във фоайето на Родопския драматичен театър, представя отново

...
Фоизложба, подредена във фоайето на Родопския драматичен театър, представя отново
Коментари Харесай

Изложба представя в цвят героя на Родопите полк. Серафимов

Фоизложба, подредена във фоайето на Родопския трагичен спектакъл, показва още веднъж в цвят героя на Родопите полковник Владимир Серафимов. Да оцвети фотографията в действителните багри на униформата се заел младият смолянчанин Ангел Георгиев. Резултатът е изумителен. Героят на Освобождението на Родопите е съживен от черно-белия кадър, който се пази в Държавен списък - Смолян.

Изложбата показва архивни фрагменти, които са сканирани и уголемени по отношение на оригиналите и са тонирани в цветове, близки до достоверните. Както полковник Серафимов е възродена и фотографията на ген. Калин Найденов - министър на войната през Първата международна война, родом от Широка лъка, както и на други персони, свързани със Смолянско или родом от района, сподели Ангел Георгиев.

Изложбата е отдадена на 100 години от Първата международна война и 106 години от освобождението на Родопите. Тя е основана по концепция на командира на 101-ви алпийски полк - Димитър Кацаров, а обработката и организацията е дело на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и запаса - Общински съвет град Смолян. Това обаче нямаше да бъде реалност без изключителното подпомагане на Община Смолян, Държавен списък - Смолян, РИМ и РДТ.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР