focus-news.netВ бъдеще Унгария е заинтересована да се включи в Южния

...
focus-news.netВ бъдеще Унгария е заинтересована да се включи в Южния
Коментари Харесай

„Известия“: Унгария има интерес да получава газ, но като заобикаля Украйна

focus-news.net

В бъдеще Унгария е заинтригувана да се включи в „ Южния газов кулоар “ (ЮГК). Това е декларирал министърът на външните работи на страната Петер Сиярто на среща в Баку с министъра на енергетиката на Азербайджан Парвиз Шахбазов, написа вестник „ Известия “.

Представители на двете страни са разискали реализацията на плана, вероятностите пред неговото уголемение и по какъв начин да се усили пропускателната дарба на газопровода.

Сиярто е уведомил азербайджанските представители за потребностите от газ, за проектите за диверсификацията на газовия пазар. Двамата министри са обменили отзиви и по други въпроси, свързани с енергетиката и районната енергийна сигурност. Договорено е основаването на работна група, която да се занимава с развиване на съдействието в тази област.

В 2018 година президентът на Азербайджан Илхам Алиев започва плана ЮГК, с който се цели основаването на инфраструктура за доставка на азербайджански газ в Европа, като първите количества се планува да дойдат на континента през 2020 година.

На 20 февруари еврокомисарят по бюджета и човешките запаси Гюнтер Йотинген съобщи за готовността на Европейски Съюз в идващите 10 години да усили доставките на азербайджански газ до 20–25 млрд куб. м.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР