Фобията е ирационален страх от определени неща или ситуации, които

...
Фобията е ирационален страх от определени неща или ситуации, които
Коментари Харесай

Какво е гамофобия?

Фобията е несъизмерим боязън от избрани неща или обстановки, които в действителност не са рискови. Най-често срещаните уплахи са страхът от височина, паяци, тесни пространства, змии и други сходни. Но знаете ли какво е гамофобия?

Това е боязън от брак или по-скоро боязън от задължението или обвързването с някого във връзка или брак. Хората, които имат гамофобия, постоянно изпитват известна доза безпокойствие при самото споменаване на брака. Тази уплаха може да бъде лекувана от експерт.

Гамофобията към момента е неразучена и рядка уплаха, която се среща както при дамите, по този начин и при мъжете. Някои хора се опасяват и даже не знаят, че това е гамофобия.

Как да я разпознаем?

В допълнение към отрицателните мисли за брака и нуждата да се избяга от самия диалог, гамофобията предизвиква и телесни промени като интензивен пулс, изпотяване, болежка в гърдите, гадене и зачервяване.

При някои може да се изрази и да сътвори огромни проблеми в всекидневието, работата, ученето или персоналния живот. Някои ще реагират на самата мисъл или диалог за брак, до момента в който за някои излизането с женени двойки или ходенето по сватби основава проблеми и основава безпокойствие.

Какво я предизвиква?

Има няколко аргументи, заради които се появява гамофобията и нормално това е композиция от отрицателен опит от предишното и външни фактори, като контузия от предходна връзка, която не е приключила добре или е приключила с бракоразвод.

То може да бъде и от държание на родители, които не са имали благополучен брак.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР